„Řekl jsem si, že to chci udělat pro lidi, pro cestující. Adamov je známý velkými výškovými rozdíly, zejména pro starší a tělesně postižené je to nepřekonatelná překážka. Městská doprava je tady nutností,“ svěřil Blesku řidič, který pracuje v podniku ČAD Blansko čtyři roky.

Náš pan řidič!

V Adamově jej berou za svého. Za dnešek, kdy »zachraňuje« dopravu ve městě, se mu už od rána dostalo spoustu poděkování. „Je to náš nejlepší řidič,“ říkala starší žena, která na horní točně nastupovala do vozu. Zdeněk považuje svou práci za poslání, řízení je jeho celoživotním koníčkem.

„V pátek jsem měl jít zase od půl čtvrté ráno, ale domluvil jsem se s kolegou na výměně. Takže za volant usednu až o tři hodiny později. Trochu si pospím,“ prozradil Blesku, že jej po čtvrteční »stávkové« směně žádný odpočinek nečeká.

Zdeněk: Nátlak nic nevyřeší

Jak podle něj dopadne stávka? „Neříkám, že by platy v naší profesi neměly růst nahoru. Je to náročné povolání s velkou odpovědností, vždyť za vámi sedí desítky cestujících, které musíte v pořádku rozvést po městě. Ale nátlak nikdy k ničemu nevedl. Na jednání byl a je pořád čas. To je můj názor,“ mínil sympatický šofér těsně před tím, než vyjel na další okruh městem.  

Video
Video se připravuje ...

Řidič ČAD Blansko Zdeněk Mojčák vysvětluje, proč se nepřipojil ke stávce a raději nastoupil ráno do práce. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
11 fotografií