Coby cikán Fero, který se bojí o svá kuřata a jindy zase brání syna Pištu, jemuž ukradli koloběžku, v Chalupářích Otto Lackovič zúročil svůj vrozený temperament, vášeň i paličatost. „S Lackovičem to bylo hezký, to byl takovej slunnej herec menších rolí, taky trošku cikán byl. Však proto jsme spolu v Chalupářích hráli manžele,“ říkala o něm jeho herecká kolegyně Luba Skořepová (†93) alias Aranka. 

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Luba Skořepová (†93): Naposledy před kamerou vzpomínala na Chalupáře Petr Macek, Petr Soukup

Narodil se 5. dubna 1927 ve slovenském Hlohovci u Trnavy. Narodil se do slovenské chudé rodiny, kde žil s babičkou, ovdovělou matkou a starším bratrem. Již od mládí měl rád film a divadlo, které si poprvé vyzkoušel jako ochotník za studií. Odešel se však učit na strojního zámečníka do Nitry, ale v průběhu Slovenského národního povstání byl těžce raněn a několik týdnů ležel v nemocnici.

Svoji divadelní dráhu započal v baletu a v opeře, kde měl příležitost zaskakovat i v sólových partech. Později však přes operetního komika přešel natrvalo k činohře. Jako jeden z mála herců nezískal v době totality žádné ze státních vyznamenání. V 90. letech se stal nositelem Ceny Senior Prix (1996) a za celoživotní mistrovství v dabingu Ceny Františka Filipovského (2005). Otto Lackovič, který jako velký kuřák trpěl ke konci života rakovinou plic, zemřel v pražské nemocnici 4. února 2008 v 80 letech.

A jak dnes vypadá Lackovičův seriálový syn Pišta? Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Našli jsme Pištu z Chalupářů! Jak dnes vypadá a co dělá? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
1 fotografie