Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Merkelová chce uprchlíky na německých vesnicích, místa tam prý mají dost

Autor: jer, ČTK - 
1. dubna 2017
20:40

Německá kancléřka Angela Merkelová v sobotu vyzvala migranty v Německu, aby se usazovali i na venkově, nejen ve velkých městech. Běženci by se podle ní měli také více zajímat o německý způsob života.

Podle Merkelové je na venkově více obytného prostoru. Tamní společenství se prý rovněž často mohou o uprchlíky lépe postarat a zajistit jejich důkladnější integraci.

„Očekáváme, že lidé, kteří k nám přicházejí, budou dodržovat naše zákony a budou trochu zvědaví na náš život,“ prohlásila podle agentury DPA šéfka vlády a Křesťanskodemokratické unie (CDU).

Kacléřka: Otevření musí být i Němci

„Na druhou stranu musíme být otevření také my jako Němci,“ dodala s tím, že je třeba chápat, že migranti pocházejí z cizích částí světa s odlišnými tradicemi. Podle Merkelové přišli uprchlíci do Německa proto, že si v této zemi slibují klidnější život.

Do Německa za poslední dva roky přišlo téměř 1,2 milionu běženců. Kritici vstřícné imigrační politiky se obávají, že za těmito lidmi mohou v dalších letech dorazit i statisíce členů jejich rodin.

V přístupu k imigraci se Merkelová rozchází mimo jiné i s prezidentem USA Donaldem Trumpem. Jejich poslední setkání bylo chladné, podání ruky se fotografové nedočkali: