Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prorazily ve světě a zapomněly rodnou řeč! Které celebrity už neumí česky

/
  • Prorazily ve světě a zapomněly rodnou řeč! Podívejte se na celebrity, které už neumí česky.
    2. ledna 2018 ● 09:46

    Modelka Alena Šeredová přiznala, že ve výchově svých dvou synů Louise Thomase (9) a Davida Lee (7) udělala jednu zásadní chybu, která ji mrzí. Své dva potomky nenaučila česky! Ovšem, krásná Češka není jedinou českou celebritou, jejíž děti neovládají češtinu! Podívejte se do galerie, které celebrity své děti nenaučily rodný jazyk!

  • 1.

    Helena Houdová (37)

    Stejně tak jako má svérázný přístup k východě dětí, neřeší bývalá modelka ani češtinu. Děti by podle ní měly dělat přirozeně to, co chtějí. A protože jsou světoběžníci jako máma, všude si vystačí s angličtinou.

    Video
    Video se připravuje ...

    Houdová o svém životě: Já i děti jsme vegani, stará se o mě Bůh a škodlivé kampaně nefotím! Blesk TV

    Helena Houdová
    Autor: Blesk - David Kundrát

  • 2.

    Eva Herzigová (44)

    Naučit dokonale česky své děti toužila i topmodelka. Dokonce se o to sama snažila. Přiznala ale, že když je dala do anglické školky, dost se to pokazilo. Mezery se proto snažila vyplňovat českou chůvou.

    Eva Herzigová
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Miloš Forman (85)

    Smutek z toho, že okolo sebe v Americe neslyší češtinu, má i oscarový režisér. „Opravdu mě štve, že si se svými vlastními dětmi nemůžu ve své vlasti pořádně popovídat česky,“ posteskl si Forman.

    Miloš Forman
    Autor: profimedia.cz, isifa a archiv Blesku

    Fotogalerie
    19 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 13

bre-burda: Dosti mne štve, že pojem celebrita je přiznáván Miloši Formanovi, nic proti, stejně jako těm dvěma věšákům na šaty, což jsou pouze ksichtíky profláklé z televizní obrazovky, tisku a jiných dnešních medií. Nic víc, nic míň. No a s tou češtinou, je to těžké. Děti hovoří podle prostředí ve kterém žijí. Udržet si znalost může jen dospělý, ale dá to šichtu a pravidelné používání (četba, psaní, diskuze).

(28. 04. 2018 17:49)

jana52: tak, ty, kteří mají za partnery/partnerky cizince, tak chápu, že se to může stát. Co nepochopím je,když jsou to dva Češi (Formanovi) a dětí neumí rodnou řeč svých rodičů, a to navíc v případě kdy mají i aktivní styk s domovinou svých rodičů...

(20. 02. 2018 12:19)

ladybug: Rodná řeč se musí v cizině udržovat, jinak se zapomene. Žiju v zámoří už 50 let, ale česky umím číst, psát i mluvit. Těch příležitostí mluvit mám opravdu málo, ale i tak udrřuji češtinu při životě. Je to moje vlastenecká povinost.

(02. 01. 2018 14:45)

yokky: 👍👍👍🕶👀😊😁👍👍👍👍👍to je pravda jsem v kanade 30let,a mluvim cesky........ale nejsem celebrita,😁😁😁😁😁

(02. 01. 2018 14:37)

majojo: Ale vždyť je to blbost. Formana štve, že si se svými syny, kterí má se Zbořilovou, nemůže popovídat česky, protože je to maminka nenaučila a že se kluci v Česku ani nedomluví.

(02. 01. 2018 13:05)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy