Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Student griloval Babiše kvůli „krádeži“. „Nerozumím otázce,“ opakoval šéf ANO

Autor: Václav Lang - 
30. března 2017
19:35

Jedna všetečná otázka zkazila vicepremiérovi a ministru financí Andreji Babišovi (ANO) jinak dobře rozjetou přednášku na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické. Student se zeptal, co by šéf ANO udělal se zaměstnancem, který by o něm prohlásil, že krade. Babiš napřed nebyl schopen na otázku odpovědět, pak řekl, že nic takového se stát nemůže.

Andrej Babiš ve čtvrtek zavítal na VŠE, kde zejména vyzdvihoval své politické úspěchy, srážení státního dluhu a suverénně bavil studenty svou lidovou mluvou a bezprostředností. Po přednášce následovaly dotazy z publika. Až na samém závěru vynikl mezi obecnými či odbornými otázkami student, který si nebral servítky a zeptal se ministra, co by dělal se svým zaměstnancem, který by řekl, že se dopouští daňových podvodů.

„Co byste udělal s takovým člověkem, se svým zaměstnancem, který by řekl, že kradete?“ opakoval student otázku poté, co Babiš na první pokus podle svých slov nerozuměl.

Podívejte se, jak student neúnavně pálil otázky na Babiše:
Video  Babišova „kočkovaná“ s neúnavným studentem. „Nerozumím otázce,“ kroutil se šéf ANO.  - Blesk, Václav Lang
Video se připravuje ...

„Já skutečně nekradu,“ odmítl jej Babiš a svedl řeč na svá daňová přiznání. Student ho upozornil, že mu ale neodpovídá na dotaz. Babiš se zase bránil, že nerozumí otázce. „Pokud míříte na to, že ve sněmovně byl prosazen bod Daňové podvody ministra financí, tak nevím, na kterého ministra financí to míří,“ argumentoval.

Student tedy opět upřesnil otázku. Až na několikátý pokus Babiš odvětil: „Já si neumím představit, že by se něco takového stalo, protože já to nedělám. Takovou situaci vylučuji.“

Bod Daňové podvody ministra financí prosadil na program jednání sněmovny šéf TOP 09 Miroslav Kalousek před několika týdny. Chtěl vysvětlit okolnosti Babišova nákupu korunových dluhopisů od Agrofertu. Podle Kalouska se dopustil daňového podvodu.

gurmet ( 31. března 2017 11:11 )

Osmdesát procent mozku, tvoří kapalina, u některých studentů bohužel brzdová!

fotrpjotr ( 31. března 2017 03:07 )

Andreji konečně si se přiznal.

noacojezase ( 30. března 2017 22:10 )

A to ji Kalousek prodloužil snížením koupěschopnosti obyvatel.Těm, kterým se přeci jen na vzdory jeho snažení dařilo, napařil solidární daň.

deep_ass_flsting ( 30. března 2017 21:57 )

Hospodářská krize tady byla dva roky a ne 27 let, debile!

vosavopruz ( 30. března 2017 21:42 )

že stát nemá peníze?Má ale těm potřebným nedá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa