Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Smrt obchází univerzitu: Tento rok má mezi studenty už pět obětí

Autor: aba - 
30. března 2017
21:42

Už pátou obětí od začátku akademického roku je mladá studentka Elsa Scaburri (†21), která byla minulý týden nalezena oběšená ve stodole. Univerzitu jako by obcházel přízrak smrti.

Elsa studovala francouzštinu a italštinu a její sebevražda je nejen pro její rodinu, ale i pro celou komunitu, kde žila, velká rána. Její sebevražda je už navíc pátou sebevraždou studenta z univerzity v Bristolu od začátku akademického roku.

Sousedé rodině mrtvé studentky vyjadřují svou soustrast a nepochopení nad celou událostí. „Byla to velice milá dívka, jsme tou zprávou zdrcení,“ říkají. Univerzita ani policie neshledává mezi sebevraždami mladých studentů nic, co by je nějakým způsobem spojovalo k sobě.

Škola začala po sérii sebevražd poskytovat i psychickou pomoc svým studentům a zaměřuje se na jejich fyzickou a psychickou pohodu, aby hrůzná série sebevražd skončila. 

Jako první se v tomto akademickém roce rozhodla vzít si život devatenáctiletá studentka filozofie Miranda Williams, která zemřela 10. října. Po ní následoval 21. října Daniel Green, osmnáctiletý student antické historie. 10. listopadu se zabil osmnáctiletý student práv Kim Long. Lara Nosiru, studentka neurochirurgie, si vzala život skokem z mostu 30. ledna ve svých třiadvaceti letech.

Sebevraždy mladých lidí už bohužel nejsou neobvyklé ani v ČR. Ve videu se můžete podívat na pietní místo, které vzniklo u základní školy Libušín jako vzpomínka na místní studentku, jež spáchala sebevraždu.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání