Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Byt nemocného seniora byl plný výkalů: Muž sociálku z bytu vyháněl a pomoc odmítal

Autor: dce - 
29. března 2017
12:10

Otřesný případ zanedbání péče o nemocného seniora šokoval celé Česko. Nikdo nechápe, jak se něco takového může v moderní společnosti vůbec stát. Byt, do kterého nemocného dědu doprovodili policisté, byl plný výkalů. Sociálka, která ale o muže měla pečovat, má své vysvětlení.

Případ nemocného seniora z Plzně, který žije v zaneřáděném bytě plném špíny a zápachu nenechal nikoho chladným. Server Krimi-Plzeň.cz, který s kauzou přišel, věc dál sledoval. Ukázalo se, že dělat závěry není tak jednoduché.

K muži byli nejprve volaní městští policisté - pán v Doubravce seděl na lavičce a stěžoval si na bolest nohou. Protože odmítl lékařské ošetření, strážníci mu pomohli domů. Byt byl ale doslova pokrytý výkaly. Muži zavolali záchranku a případ měla převzít sociálka.

Pracovnice úřadu za mužem už ale v minulosti byly několikrát, senior je ale vyháněl a do bytu je nikdy nepustil. Dokonce podepisoval prohlášení, že odmítá ze strany úřadu jakoukoliv pomoc. Pečovatelská služba mu vozila pouze nákupy a obědy, ani oni se dovnitř nikdy nedostali.

„Případ tohoto muže budeme i nadále pečlivě sledovat. Pokud bude propuštěn domů, pokusíme se jej opět přesvědčit na rozšíření pečovatelské služby o pomoc s osobní hygienou a úklidem domácnosti,“ prohlásil starosta Doubravky Michal Chalupný.

Senioři se často stávají obětí trestných činů.

Video  Milionář brutálně napadl seniora  - YouTube
Video se připravuje ...

alIahakbar ( 29. března 2017 17:34 )

socan68, debile

karelka ( 29. března 2017 16:38 )

Tu peřinu má posranou jen z vrchu, dole je dobrá...

wooligan ( 29. března 2017 15:36 )

strč prst skrs krk. a bude mít i nablito...

bullshit ( 29. března 2017 13:34 )

Mám kolem sebe dost lidí, co též mají "trapný" důchod desítku a nechodí podělaní a skromně žijí. Nejsou v třípokojovém bytě, nemají auto ale žijí v čistotě. Další generace na tom bude hůře, platím si důchodové již 38 let, budu celkem 43 let a zatím mi vychází důchod kolem osmi litrů. Byl bych za pět let rád alespoň za ten trapný - desetitisícový. Spíše to vypadá na nějakou psychyckou nemoc. Jinak ještě k trapnému důchodu - může požádat o příspěvek na bydlení, který může dělat podle výdajů i litry. Souhlasím, že s vyhazováním peněz za vojáky na Haiti, Afghanistánu, mrhání peněz na darmošlapy včetně přivandrovalců nesouhlasím. Potíž je, že ikdyby prachy zůstaly doma, stejně je rozm.rdají.

verajc ( 29. března 2017 13:28 )

je mi Tě líto, jsi ubožák.Nevíš co Tě ty chudáku v budoucnu čeká, když už teď máš mozek vypatlanej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání