„Pravděpodobně jsem nechtěně poškodil ty, na kterých mi záleželo a kterým jsem chtěl pomoci. V té době jsem si neuvědomoval, že by moje jednání mohlo být v rozporu se zákonem," vypověděl Kymr u Obvodního soudu pro Prahu 6. „Bohužel věci, které se staly, nejdou vzít zpět. Jediné, co můžu v tomto okamžiku udělat, je vyjádřit lítost a omluvit se všem, které jsem poškodil,“ dodal.

Jedenašedesátiletý muž je od dětství členem střediska Bukanýři, do jehož chaty v Josefově Dole bral své studenty na seznamovací cyklotábory a další akce. Právě tam se podle státní zástupkyně odehrála převážná část jeho skutků. Jednoho sexuálního nátlaku se Kymr údajně dopustil i v ředitelně školy, dvou dalších pak ve svém bytě.

Odškodné milion

Kymr strávil po svém obvinění pět měsíců ve vazbě. V dřívějších výpovědích na policii zdůraznil, že se vůči hochům nikdy nedopustil žádného násilí. Dva z chlapců, kteří mají v trestním řízení postavení poškozených, požadují po Kymrovi každý jeden milion korun za způsobenou nemajetkovou újmu.