Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fena zachránila paničku: Žena spadla z útesu, mazlík sehnal pomoc

Autor: nka - 
28. března 2017
21:26

Australanku, která na procházce spadla z útesu a zlomila si kotník, zachránil její pes. Fena, již si rodina před časem vzala z útulku, odběhla k nedalekému kempu a k nemohoucí ženě přivedla pomoc. 

Pětapadesátiletá Sue Pethicková a její manžel Michael (59) vyrazili kempovat na poloostrov Yorke v jižní Austrálii. S sebou vzali i dalšího člena rodiny, fenku Abby plemene australský honácký pes, kterou si loni vzali z útulku.

Sue se po obědě zvedla a šla za kemp vyvenčit psa. Když se přes 20 minut nevracely, manžel znervózněl. Najednou se do kempu přihnala samotná Abby. „Říkám jí: zaveď mě k mamince. A ona se otočila a namířila si to po cestičce přímo k útesu. Na okraji srázu se zastavila a počkala na mě. Podíval jsem se dolů a viděl jsem, jak o tři metry níž leží Sue na zádech,“ vypráví Michael.

Podívejte se, jak zraněnou ženu zachraňovali:

„Abby ji tam prý nechtěla nechat, ale Sue jí řekla, ať jde najít tatínka – a to taky nakonec udělala. Vůbec nechápu, jak mohla vědět, co má dělat,“ kroutí hlavou.

Přivolaným záchranářům trvalo dvě hodiny, než zraněnou ženu stabilizovali a mohli ji se zlomeným kotníkem odvézt do nemocnice. Sue během této doby dvakrát omdlela bolestí.

Teprve v nemocnici se pak dozvěděla, že za záchranu vděčí hlavně psovi, kterému před časem dali domov.  „Teď mám tu naši holku ještě radši. Děkuju, děkuju, děkuju, náš pejsánku,“ napsala na Facebooku Sue, která se v současnosti zotavuje po operaci.

„Abby je teď náš malý hrdina. Zrovna jsem vytáhl z mrazáku velikou kost, a až rozmrzne, bude její,“ řekl šťastný manžel australské televizi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi