Zpěvačka, jíž se právem přezdívá česká Tina Turner nebo Janis Joplin, měla ve středu večer koncert v čáslavském divadle. Beznadějně vyprodaný. Věra se už nemohla dočkat, až vstoupí na jeviště a rozjede to. Dobře se na ten den vyspala, skvěle poobědvala a čekala na syna Adama Pavlíka (42), který u ní plnil funkci manažera a kapelníka v jednom.

Video
Video se připravuje ...

To nejlepší z Věry Špinarové (†65): Takhle řádila u Krause! FTV Prima

„Když jsme měli koncert, vždycky jsem pro mamku jezdil. Tentokrát jsem přijel kolem jedné po poledni a vyrazili jsme ještě s jedním muzikantem do Čáslavi,“ prozradil Adam Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Věra Špinarová (†65): Pár dní před smrtí natáčela TopStar! Co řekla o Heidi Janků? FTV Prima

Cesta prý trvala asi tři hodiny a Věra byla v neskonale dobré náladě a cítila se skvěle. „Celou cestu jsme si vyprávěli vtipy a smáli se. Všechno nasvědčovalo tomu, že večer proběhne bezvadně,“ pokračuje zpěvaččin syn. Těsně před koncertem Věru jako vždy přepadla tréma a musela být chvilku sama. „Tak to mamka měla před každým vystoupením. Musela se na chvilku sama někam zavřít,“ popisuje Pavlík.

Před jásající dav potom předstoupila s úsměvem a spustila. Už za první písničku »Tak já ti mávám« sklidila velké ovace a za druhou »A já tě závidím« ještě větší. Bohužel to byla zpěvaččina písnička definitivně poslední...

Poté se jí totiž udělalo zle. „Omluvila se, že jí je špatně, a odešla do zákulisí,“ přidává se promotér zpěvaččiných koncertů Michal Kindl s tím, že v šatně se jí zastavilo srdce. „Se synem Adamem jsme hned prováděli resuscitaci. Pak jsme zavolali zdravotníka z hlediště. Naštěstí tam byla paní doktorka ze záchranky, se kterou jsme pokračovali,“ popisuje Kindl dramatické chvíle v čáslavském divadle.

„Bohužel srdíčko naskočilo jen nakrátko,“ stýská si syn. Pumpa života jeho milované maminky se zastavila podruhé. „Pak přijela sanitka, která ji převezla na atletický stadion. Tam přistál vrtulník z Motola a pak už byla jen transportována do nemocnice,“ konstatuje smutně promotér Kindl.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Věra Špinarová (†65): Naposledy si Blesku postěžovala, že žije bez lásky... Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

„Nějak to přišlo najednou všechno dohromady. Mámin vysoký tlak, obstrukční plicní nemoc, do toho tréma... Tušil jsem, když ji v bezvědomí odvážel vrtulník na ARO do Motola, že už jsem ji ztratil...,“ říká zpěvaččin syn. „V noci jsme jeli s Adamem z Čáslavi rovnou do Motola a už jen čekali, co řeknou doktoři,“ doplnil ho Michal.

Fotogalerie: Zemřela legendární zpěvačka Věra Špinarová
43 fotografií

„Věra byla čtyřicet minut bez kyslíku a to bylo pro její mozek katastrofální. Byl už nenávratně poškozen. A zkolabovaly i plíce. Bylo to už nezvratné,“ dodal Kindl smutně. Poslední, koho zpěvačka v životě viděla, tak byli její fanoušci, které tolik milovala...

S touhle písní se rozloučila:

Ruce milenek jsi na kůži měl
já klidná navenek
tu zbyla, tys šel
Po sté jak poprvé
ty nad vším jsi byl
Já bílá bez krve
bez tepen a žil
Po sté prázdná, schýlená
po sté prázdná a bez jména...
A já tě závidím
všem, cos měl
a já tě závidím
všem, co máš
A já tě závidím
všem, cos chtěl
a já tě závidím
všem, co znáš

VŠE O VĚŘE ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE >>

Fotogalerie
51 fotografií