Rezidenti z Dejvic se radují nad objevem nové žluté sanitky, která alespoň částečně nahradí odtaženou záchranku z Václavkovy ulice. Našli ji na Ořechovce, kde je zaparkovaná zřejmě už delší dobu. S tím rozdílem, že je německého typu a mnohem méně posprejovaná.

Obyvatelé tak alespoň částečně našli náhradu za žlutou sanitku, která stála u Nádraží Dejvice. Ta »zdobila« Dejvice několik let. Lidé si na ni postupem času zvykli, avšak v úterý 14. března zmizela. Na sociálních sítích se našli i tací, kteří by ji chtěli odkoupit. K tomu ale bude příležitost nejdříve za tři roky.

Podívejte se na video sanitky z Ořechovky:

Podle místních by bylo skvělé se na ni složit a poté lehce opravenou postavit na to samé místo.

„Vozidlo značky Ford, které stálo ve Václavkově ulici, bylo odstraněno z komunikace na základě požadavku Městské policie Prahy 6, a to po uplynutí 30 dnů od nasazení botičky. Vozidlo je teď umístěné na odtahovém parkovišti Správy služeb hlavního města Prahy,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

„Pokud si provozovatel vozidlo na odtahovém parkovišti nevyzvedne, bude nutné zjistit jeho totožnost a zaslat mu výzvy k vyzvednutí vozidla z parkoviště. Pokud na výzvy k vyzvednutí vozidla nebude provozovatel reagovat nebo se ho nepodaří ztotožnit, stane se po uplynutí 3 let ode dne, kdy vlastník přestal vykonávat vlastnické právo k věci, držitelem vozidla Správa služeb, pokračoval Hofman.

„Vozidlo bude následně předáno k dalšímu opatření na příslušný odbor magistrátu i k možnému prodeji,“ dodal Hofman.

Podívejte se na fotky obou sanitek:

Fotogalerie
12 fotografií