Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oběd v práci ukradli nenechaví kolegové třetině Britů. Hrnky mizí ještě víc

Autor: nka - 
27. března 2017
12:30

Také se vám už někdy stalo, že vám v práci zmizel ze stolu oblíbený hrneček nebo v ledničce podezřele ubylo mléko, které jste si předtím koupili? Nejste sami. Podle nedávné studie si třetina Britů stěžuje, že jim někdo z kolegů v kanceláři minimálně jednou ukradl dokonce oběd. Napsal to britský web The Daily Mail.

V průzkumu odpovídaly dva tisíce Britů pracujících v kanceláři. A podle ní jsou podobné incidenty běžné. Na krádež oblíbeného hrnku si postěžovalo 31 procent dotázaných, 29 procent se v minulosti setkalo s tím, že jim v práci zmizelo jídlo k obědu. Čtyři procenta pak připustila, že už si ze strachu z krádeže raději přestali na pracovní stůl kupovat ozdoby a doplňky.

Video: Jak se protahovat, aby při kancelářské práci nebolela záda?

Video  Čtyři cviky do kanceláře, které nám podle terapeutky protáhnou záda  - Hana Dvořáčková
Video se připravuje ...

Většinu pachatelů podle průzkumu tvoří muži, kteří takto jednají opakovaně. Celá polovina dotázaných přitom kancelářské krádeži čelila v posledním měsíci a jeden z šesti zaměstnanců se terčem útoku stal dokonce v průběhu minulého týdne.

Průzkum se také zaměřil na to, jak pracovníci na ztrátu potravin nebo předmětů reagují. Pětina prohlásila, že nedělají nic, desetina se domnělého pachatele snaží potrestat chladným chováním.

K rázné odpovědi přikročí jen menšina z okradených. Pět procent kolegovi zanechá ostrý vzkaz a někteří z nich dokonce na kancelářské straky nasadí kameru, které se při detekci pohybu v okolí spustí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi