Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár rodinného domu na Zlínsku zapálil i sousední dům: 6 lidí včetně tří dětí v nemocnici

Autor: ČTK - 
26. března 2017
08:08

Při rozsáhlém požáru, který v noci postupně zachvátil dva sousední rodinné domy ve Velkém Ořechově na Zlínsku, se nadýchalo kouře šest lidí. Byly mezi nimi i tři děti. Všech šest osob záchranáři převezli do nemocnice. Požár podle předběžného odhadu způsobil škodu za 2,5 milionu korun a jeho příčinou byla technická závada elektroinstalace vozidla zaparkovaného v průjezdu, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Libor Netopil.

Požár rodinného domu ve Velkém Ořechově byl hasičům nahlášen v sobotu krátce před půlnocí. Oheň nejprve zasáhl celou střechu a průjezd jednopodlažního domu včetně zaparkovaného vozidla.

Požár se postupně rozšířil také na hospodářské přístavby a mezerou mezi střechou a štítovou stěnou i do podkroví sousedního rodinného domu.

"V době vzniku požáru se v objektu nacházely tři dospělé osoby a tři děti. U všech došlo k intoxikaci zplodinami hoření. Po prvotním ošetření byli všichni transportováni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice," uvedl Netopil.

Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči a profesionální hasiči ze stanice Luhačovice, kteří ihned začali požár likvidovat.

"Následně se připojovaly další jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů, které byly na místo vyslány operačním střediskem. Na likvidaci požáru se tak celkem podílelo deset jednotek, osm cisternových automobilů, automobilní žebřík a protiplynový kontejnerový automobil," uvedl Netopil.

Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu za necelé dvě hodiny a zlikvidován byl dnes před 05:00. "Hašení znesnadňoval nárazový vítr a v podkroví rodinného domu, na který se požár rozšířil, i hustý kouř a vysoké teplo naakumulované pod střešním pláštěm. K odvětrání objektů hasiči nasadili také přetlakovou ventilaci," podotkl Netopil.

Hasiči podle mluvčího Netopila uchránili před ohněm majetek v hodnotě 1,5 milionu korun.

Podívejte se na požár po výbuchu plynu v Bruselu:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání