Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jednoho z největších kritiků Mečiara srazil vlak. Zemřel exposlanec Gaulieder (†66)

Autor: všm - 
25. března 2017
20:17

Slovenského exposlance Františka Gauliedera (†66), který byl velkým odpůrcem Vladimíra Mečiara, srazil v sobotu vlak. Policie incident vyšetřuje, pracuje údajně i s verzí, že šlo o sebevraždu. O neštěstí informují slovenská média.

Gaulieder skončil pod koly vlaku v noci na sobotu. K tragédii došlo podle televize JOJ poblíž obce Trnovec nad Váhom. Policie našla poblíž místa odstavený automobil i s jeho osobními doklady, rodina přitom o bývalém poslanci už nějakou dobu neměla žádné zprávy. Byla tak nařízena pitva. Vyšetřovatelé pracují i s teorií, že šlo o sebevraždu. 

O život přitom šlo Gauliederovi už kdysi. V roce 1996 začal jako poslanec za HZDS kritizovat tehdejšího premiéra Vladimíra Mečiara i šéfa slovenské tajné služby SIS. Za to byl protiprávně zbaven mandátu. O den později mu na verandě domu explodovala nálož. Evropský soud pro lidská práva mu přiřkl následně odškodné 30 000 eur za ztrátu poslaneckého postu. 

Několikrát dostal do schránky i výhružný dopis s kulkou.

Mečiarovi se přitom daří v důchodu velmi dobře:

Video  Vladimír Mečiar otevřel novinářům svou přísně střeženou vilu Elektra  -  Roman Gombarček, Čas.sk
Video se připravuje ...

 

 

blamal ( 26. března 2017 11:14 )

 No nevolili ho! ))

blamal ( 26. března 2017 11:04 )

 Na Slovensku pochopili uz v roce 1998, ze takovy mafiansky hovado jako Meciar do politiky nepatri. Kdy se zbavime ty uknourany, zlodejsky slovensky koblihovy naplavy my?!?

meverickx ( 25. března 2017 21:11 )

Mečiar nezapomíná ..,..

Zobrazit celou diskusi