Jan Tříska je v Praze jen kvůli festivalu, a o víkendu se vrací zpět do Los Angeles. „Já moc cen nezískávám. Za tuhle jsem velice vděčný, a jsem v tomhle ohledu velice pokorný. Děkuji nejenom festivalu, ale i panu řediteli a panu prezidentovi. A když říkám prezidentovi, myslím prezidenta tohoto festivalu,“ prozradil Blesku s tím, že jeho manželka Karla Chadimová s ním nepřijela – je v Minnesotě u své starší dcery a dvou vnoučat.

Video
Video se připravuje ...

Jan Tříska převzal cenu na Febiofestu. Petr Macek, Petr Soukup

Při přebírání Kristiána si neodpustil rýpanec do současného amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Svět je plný krutosti a lidé musejí prchat ze svých domovů. A stávají se z nich utečenci. Já jsem taky jeden z utečenců. Utekl jsem do země, která je plná utečenců. A tak si vážím lidí, kteří podporují utečence. A mám problém si vážit těch, kteří se jim v tom snaží zabránit,“ řekl herec, známý z filmů Obecná škola, Na samotě u lesa či amerického Lid versus Larry Flynt, s jasnou narážkou na Trumpovu přistěhovaleckou politiku a snahu prosadit zákaz.

Podívejte se na jeho proslov!

Video
Video se připravuje ...

Tříska o Donaldu Trumpovi Petr Soukup

Do Prahy se však Tříska prý brzy vrátí, čeká ho premiéra nového filmu Jana Svěráka Po strništi bos, kde si zahrál dědečka.

Fotogalerie
12 fotografií