V půl desáté večer zasahovalo pět jednotek hasičských sborů v ulici Horolezecká. K požáru došlo v jednom z bytu panelového domu.

Panelový dům, ve kterém hasiči zasahovali, měl šest nadzemních podlaží. Byt, který způsobil požár, byl v pátém patře. Majitelům bytu tak shořel veškerý majetek. Hasiči ale přijeli na místo včas, a tak nedošlo k rozšíření ohně do okolních bytů.

 „Zplodiny hoření poškodily malbu stěn, stropů a vstupních dveří dalších bytových jednotek ve společných prostorách domu, došlo také k poškození fasády,“ popisoval situaci Martin Kavka, tiskový mluvčí hasičského záchranného sboru.

„Hasiči z domu zachránili pomocí vyváděcích masek celkem devět dospělých osob a tři děti. Deset lidí se nadýchalo zplodin hoření a bylo předáno do péče záchranářů,“ prozradil Martin Kavka.

Na vyšetření do nemocnici kvůli nadýchaným zplodinám museli jen tři lidi. „Jednalo se o muže ve věku 57 let, který se nadýchal zplodin. Další byl muž ve věku 51 let, který byl poslán do Thomayerovy nemocnice, a paní, která byla 64. ročník,“ prozradila tisková mluvčí zdravotnického záchranného sboru Jana Poštová. K vážným poraněním u žádného z nich nedošlo.

Požár byl pod kontrolou během 30 minut od příjezdu. Hasiči z místa odjížděli po jedenácté hodině večerní. Co způsobilo požár, je ale zatím stále v šetření. Na to se pokusí hasiči přijít během pátečního dopoledne.

Podívejte se na záznam z večera:

Podívejte se na fotografie z večera:

Fotogalerie
12 fotografií