Obrovský areál pro sportovce začal vznikat v Řepích. „Je to takové moje dítě, o které jsem usilovala roky v úřadu a nyní se to konečně povedlo,“ řekla pro Blesk.cz starostka Prahy 17 Jitka Synková (ODS). Hlavní město loni v září schválilo na sportovní areál dotaci 75 milionů korun.

Synková dále uvedla, že městská část může halu a bazén financovat i sama. Areál chce radnice pronajmout soukromému investorovi, který si ho dovybaví.

Hřiště i ubytování

Základ centra budou tvořit propojené objekty sportovní haly, krytého bazénu a domu s ubytováním a restaurací. Budovy ze tří stran uzavřou prostorné náměstí. Z jihu pak na ně navážou venkovní sportoviště a ze severu parkoviště.

Hlediště první sportovní haly pojme 400 až 600 diváků, ve druhé z hal bude tréninková plocha. Krytý bazén je navržen s délkou 25 metrů, šesti plaveckými drahami a s wellness zázemím.

Poslední budova bude sloužit jako restaurace pro 60 lidí a ubytovací zařízení se stejnou kapacitou v dvoulůžkových pokojích. Mezi venkovními sportovišti mají být tři tenisové kurty a tři hřiště na plážový volejbal nebo horolezecká stěna. Na části území vznikne náměstí se zelení.

Parkování pro 123 vozů bude umístěno v severní části pozemku. Podélně s ulicí Na Chobotě jsou navržená dvě stání pro autobusy. Parkování osobních vozů je částečně kryté – umístěné do otevřeného parteru objektu sportovních hal. Krytá plocha je pro 81 vozů, otevřená pro 42 vozů. Nové návštěvníky centrum přivítá koncem roku 2018.

Fotogalerie
17 fotografií