Žákyně se blýskla obdivuhodnou poctivostí. Nejdřív se rozhlížela kolem sebe, jestli neuvidí někoho, komu by mohly peníze scházet. Když nikoho nespatřila, přinesla je domů mámě, aby jí poradila, co dál dělat,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Matka byla ze »stejného těsta« jako dcera. „Nalezenou částku proto obratem odevzdala na služebně městské policie v Labské ulici, kde jí strážníci poděkovali. Městská policie nyní provede všechny nezbytné kroky, aby se peníze vrátily zpátky k majiteli,“ doplnil Šoba.

Mluvčí strážníků zároveň upozornil, že o poctivé nálezce není v Brně nouze. „Jen o chvíli později totiž našel na Lesné muž (49) peněženku, kterou předal strážníkům. Ti po jejím otevření našli nejen 2800 korun, ale i doklady a platební karty. Díky tomu zjistili, že majitelem ztracených věcí je zřejmě muž (40), který se jich tak v brzké době dočká,“ doplnil mluvčí brněnské městské policie.

Video: Brněnští strážníci upozorňují, že ne každý je poctivý jako školačka (9) a muž (49). Někteří lidé chtějí získat cizí peníze i za cenu krádeže.

Video
Video se připravuje ...

Muž usnul v brněnském parku, dva kapsáři ho dlouhé minuty šacovali MP Brno, hudba: Pavel Hrubeš (Studio Fontána)