Kevin Dahlgren mlčel, a to i po 31. srpnu 2015, kdy jej americké úřady vydaly do Česka. Mozaiku toho, co se stalo, sestavili až soudní znalci z psychologie a psychiatrie, kteří s Dahlgrenem desítky hodin promlouvali za zdmi vazební věznice.

Frustrace z vlastního života

Narazili na frustraci, zklamání z toho, že mladý muž nedokázal od dětství naplnit představy své rodiny i vlastní o budoucím uplatnění v životě. Trauma ze životního selhání, obavy, co přinese budoucnost i výčitky, že zklamal blízké, to vše se v něm kupilo.

Pozvání k příbuzným do Brna v dubnu 2013 přišlo jako vysvobození. Skličující domov zůstal za mořem, Kevin Dahlgren věřil, že v novém prostředí  dostane novou šanci a jeho vnitřní pochyby navždy zmizí. Chtěl vyučovat angličtinu, cvičil, hledal naději na obrat.

22. květen 2013: Den vražedného šílenství

Stíny se však záhy vrátily. Dahlgren cítil, že vnitřně opět selhává, nedokáže své představy dotáhnout do úspěšného konce. Když se ho otec později začal stále častěji ptát, kam se chce dál ubírat, mladík se ocitl v situaci, kterou dobře znal z domova. A opět nenašel odpověď. Jen zmatek ve své hlavě. Rostoucí napětí eskalovalo v noci na 22. května 2013, kdy se podle všeho zrodil šílený nápad, jak se vracejícího traumatu zbavit.

Psychologové a psychiatři, kteří vedli s vrahem hodiny konzultací, došli k závěru, že mladík trpí těžkou smíšenou poruchou osobnosti, která vznikla už v dětství. Jejími projevy jsou mimo jiné návaly agresivity. Na druhou stranu podtrhli, že při vraždění a následném zahlazování stop porucha jen mírně ovlivňovala jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti.

Video
Video se připravuje ...

Šéf jihomoravské policie Leoš Tržil o dopadení Kevina Dahlgrena Blesk - Ondřej Požár

Vraždil a v klidu odesílal SMS zprávy známým

Kevin Dahlgren podle znalců vraždil promyšleně, bez známek duševní poruchy. Svědčí o tom třeba fakt, že mezi vraždami bez potíží komunikoval s poštovní doručovatelkou či uklízečkou, která se dostavila do domu uklízet. Odesílal textové zprávy, plánoval útěk, to vše v obydlí se třemi a později čtyřmi mrtvolami.

Soud v Brně po zhodnocení všech pro a jen minima proti vynesl nekompromisní verdikt – doživotí! Kevin Dahlgren, nejspíš žijící myslí ve zcela jiném světě, se s tím odmítl smířit. I proto je teď na tahu Vrchní soud v Olomouci, aby rozetnul (gordický) uzel. Na programu bude mimo jiné odhalení revizního posudku z oblasti psychiatrie, který byl na doživotně odsouzeného vraha na žádost soudu vypracován.

ONLINE PŘENOS ZE SOUDU S KEVINEM DAHLGRENEM ZAČÍNÁ NA BLESK.CZ V 9:00.

Fotogalerie
23 fotografií