Výpadek proudu v části Plzně způsobil v úterý v noci požár založený bezdomovci v Cukrovarské ulici ve čtvrti Doudlevce. Hasiči vyjížděli k místu před 22. hodinou. Kvůli poškozenému elektrickému vedení vypadl v noci proud v části Plzně, mimo jiné v borském areálu fakultní nemocnice. „Žádné závažné problémy to ale nezpůsobilo,“ řekla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Podle policie si událost nevyžádala žádná zranění.  Podle plzeňského serveru Krimi-Plzeň.cz rozdělali oheň pod Papírenskou lávkou muž a žena. Oheň poškodil plastové chrániče vedoucí pod mostní konstrukcí, pak prohořela izolace kabelů elektrického vedení. Následný zkrat zavinil výpadek elektřiny. Plameny dokonce vyvolaly i menší výbuch. Kromě nemocnice nešel proud ani v Dominikánské a Doudlevecké ulici a na Štefánikově náměstí.

Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti i případné viníky. Případ řeší jako podezření z poškození obecně prospěšného zařízení. Regionální mluvčí ČEZ Michaela Jirovcová řekla, že výpadek proudu trval asi hodinu a čtvrt a postihl stovky domácností. „Nemocnice má vlastní náhradní zdroj energie, takže měla během několika minut opět proud,“ dodala. Škodu způsobenou na vedení vysokého napětí zatím energetici přesně nevyčíslili.

Video: Požáry, které založí bezdomovci, nejsou ojedinělé. Podívejte se na zásah hasičů, kteří hasili bývalou armádní budovu.

Video
Video se připravuje ...

Požár armádní budovy v Brně Blesk.cz