Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výrobu v BMW stopnul joint: Zaměstnanci se zfetovali, škoda je 30 milionů

Autor: Mii - 
21. března 2017
19:16

Základní obchodní poučka zní: Čas jsou peníze. U továren, jejichž jakákoli pauza ve výrobě stojí firmy peníze, to platí dvojnásob. Dva zaměstnanci výrobce luxusních vozidel BMW zastavili na 40 minut výrobní linku a firmě způsobili škodu více než milion euro (okolo 30 milionů korun). Důvod? O pauze si zakouřili marihuanu a upadli do bezvědomí.

Incident se stal 3. března v mnichovské továrně BMW. Německá média o něm ale informovala až teď. Oba dva muži byli montéři a o pauze si ve své šatně zakouřili marihuanu. Následně bylo zjištěno, že přítomen byl i alkohol a amfetamin. Právě kvůli těmto látkám upadli do bezvědomí.

Než si problému všimli ostatní zaměstnanci továrny, uběhlo 40 minut. Během této doby byla výrobní linka neaktivní. Muži, oba polské národnosti, tak BMW způsobili škodu více než jeden milion euro v ušlém zisku, informuje německý deník Bild.

Zaměstnanci nakonec skončili v nemocnici. U jednoho byla zjištěna přítomnost alkoholu v krvi, u druhého drogy amfetaminu. Účinnost těchto látek byla ještě zmocněna jointem, který muži vykouřili.

Podle BMW se jedná o první takový incident. Pracovníci skutečně firmě způsobili značnou škodu, ale její přesnou výši firma nepřiznala. S jedním zaměstnancem BMW ukončilo pracovní poměr, druhého přesunulo na jinou pozici.

Drogy dělají s lidmi různé věci. Například zfetovaný řidič vozu Audi jel Trutnovem rychlostí 135km/h:

Video Zfetovaný řidič ujížděl Trutnovem rychlostí 135 km/h. - Policie ČR
Video se připravuje ...

zvonik54 ( 22. března 2017 18:55 )

 Myslím, že v BMW zaměstnanci u výrobních linek musí brát drogy, aby se vybičovali k maximálnímu výkonu. Jinak by výroba nemohla přinést takové zisky za podmínek, že by se braní drog u BMW neobjevilo. Tak je to totiž u nás v Čechách (že se neobjeví), ale ovšem pochopitelně s jinými výdělky, takže to riziko braní drog za ten nízký plat u nás v Čechách jaksi nestojí. Někde ovšem u tzv. normované práce u pásu se už drogy berou i v Čechách, poněvadž ceský ,,podnikaděj" se nespokojí s nezdrogovaným pracovníkem s průměrným výkonem práce. Tedy, aby zaměstnanec dokázal rychleji hýbat rukama a u práce např. únavou neusínal, musí si opatřit drogy. Zaměstnavatel pak dělá, že o tom neví a dává takového pracovníka ostatním za příklad a zpevní základní normu na jeho výkon. A tak to jde dál... PS.: Vypadá to, že si z toho dělám srandu, ale pracoval jsem v takovém podniku a vyhodili mě, že mám jít do předčasného důchodu. Nebral jsem. Máme holt ten kapitalismus a člověk musí být loajální ke svému kůrkodárci. )) Zaplať Pan Bůh pracuji nyní jinde, abych to doklepl do řádného starobního důchodu. Mladým ale nezávidím. Jak to budou dělat, když budou odmítat brát drogy a budou možná muset dělat do 70ti let?

martinmr ( 21. března 2017 19:54 )

 Nic nového, tam se to aspoň řeší. Ve Feramu v Brně pár zaměstnanců kouří travku pořád, vedení o tom ví a tak s tím nikdo nic nenadělá a jsem rád, že jsem od tam odešel.

Zobrazit celou diskusi