Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Britská premiérka otevřeně o soukromí: S manželem se doma hádáme o ovladač

Autor: nka - 
21. března 2017
20:45

V politice bývá přirovnávána k Železné lady Margaret Thatcherové, ale i doma je britská premiérka Theresa Mayová tou, kdo nosí kalhoty. Politička v rozhovoru pro časopis Vogue popsala, jak to chodí v její domácnosti na Downing Street. 

Tady Mayová od loňského června přebývá spolu s manželem Philipem, který pracuje jako investiční manažer. Vztah s Philipem si Mayová chválí, i když připouští, že mezi nimi občas, stejně jako mezi jinými páry, dojde k roztržce. „Myslím, že se hádáme o úplně stejných věcech jako ostatní lidé. Například o to, kdo bude mít dálkové ovládání od televize. A taky na co se budeme dívat,“ směje se Mayová s tím, že zatímco manžel má rád historické dokumenty, ona dává přednost kriminálkám.

Vaření připadá hlavně na premiérku, i přes její nabitý pracovní program. „Já vařím, protože mě to baví. Philip zase vynáší odpadky,“ popisuje rozdělení domácích prací. Philip podle ní moc vařit neumí, i když pár receptů se naučit musel. „Žít jako manžel političky znamená, že se musíte naučit připravit si aspoň pár jídel,“ uznává. Manžel tak podle ní umí například fantastické houbové rizoto a navíc myje nádobí.

Německá kancléřka dopadla u Trumpa hůře než Mayová, nechtěl jí ani podat ruku:

Rozhovor ale zabrousil i na oblast módy. Oblékání Mayové je totiž pod drobnohledem veřejnosti, která sleduje hlavně její zálibu v extravagantní obuvi. Obchodní dům Debenhams dokonce mluví o „efektu Theresy Mayové“ jako o větší odvaze zákazníků pořizovat si obuv s vyzývavými vzory.

Mayová se vrátila k nepříjemné epizodě z ledna, kdy před fotografy vystoupila ve značkových kožených kalhotách za 955 liber (30 tisíc Kč), za což si vysloužila odsudek ze strany konzervativní poslankyně Nicky Morganové. Ta se nechala slyšet, že tak vysokou částku v životě dala jen za svatební šaty. „V průběhu celé mé politické kariéry lidé probírají, co nosím. Tak to prostě je a člověk si na to zvykne. Nebrání mi to ale v tom, abych si vyšla a užívala si hezké oblečení. Také je podle mě důležité dát najevo, že je žena schopna vykonávat takovou funkci a neztrácet zájem o módu,“ zdůrazňuje Mayová.

Rozhovor s ní vyšel v americké verzi časopisu, což Brity překvapilo. Spekuluje se ale o tom, že Mayová a lidé z jejího týmu tak chtěli udělat dojem na nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Právě jejich lednová fotografie, kdy se při procházce Bílým domem drží za ruce, vyvolala po světě uštěpačné komentáře. Mayová nyní prozradila, jak to tehdy bylo. „Myslím, že prostě chtěl být džentlmen. Zrovna jsme scházeli po nakloněné ploše. On říkal, že to možná vyzní trochu trapně,“ vzpomíná Mayová.

Theresa Mayová a Donald Trump se během prohlídky Bílého domu chytili za ruce. Theresa Mayová a Donald Trump se během prohlídky Bílého domu chytili za ruce. | Profimedia.cz

joudajoudovy ( 22. března 2017 06:52 )

blivaci, uz se bezte bodnout! kazdeho "jineho", ktery nesedi vnucovanemu proudu, svymi nazvy titulu jiz predem oznacujete za problemoveho, aby jste proti nemu rozpoutali stvavou kampan, nenavist, zavist a zlobu. temto osobam nesahate ani po kotniky, z rodiny jste neprevzali slusne chovani, nedosahli jste jejich vzdelani ci postaveni, ale budete remcat, nekoho hodnotit a to s absenci moralniho kreditu. proc nezverejnite zivotopis a majetkove pomery vasi zivitelky smuclerove? zde je tolik vad na krase a meli by jste material na nekolik clanku. bohuzel, dle vasi zvracenosti, kde je nanos hnijici spiny a hromada odpadku, to obdivuje te, do nebes vynasite a lidem implementujete jako spravny vzor. porusovani desatera vam nic nerika, nebot by jste stale na sve blizni nevydavali kriva svedectvi, nedychtili po jeho vlastnictvi a nakonec je svoji vypustenou zumpou zabijite. ok, vase volba... sorry, ale v tom pripade, at vas proleze rakovina. odpad k odpadu!

Zobrazit celou diskusi