Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Znásilnil dvě dívky, pak si změnil pohlaví. Vězně přesunuli mezi ženy

Autor: nka - 
22. března 2017
08:31

Rozhořčení vyvolala v Británii zpráva, že sexuální násilník odsouzený na doživotí se nechal přeoperovat na ženu a přesunout do ženské věznice. Tam nyní čeká na předčasné propuštění, ke kterému by mohlo dojít už letos. Náklady na jeho operaci ve výši 310 tisíc korun platili britští daňoví poplatníci.

Padesátiletý Martin Ponting byl roce 1995 odsouzen k doživotnímu trestu za znásilnění dvou dívek. Otec tří dětí se za mřížemi rozhodl podstoupit změnu pohlaví a na náklady státu podstoupil operaci za 10 tisíc liber (310 tisíc Kč).

Pod jménem Jessica Winfieldová byl nyní přesunut z přísně hlídaného žaláře do ženské věznice a doufá, že se ještě letos dostane na svobodu.

Video: Jak se měnila dívka, která se chtěla stát chlapcem?

Video  Dívka, která toužila stát se chlapcem, se fotila po dobou tří let co brala testosteron. Podívejte se, jakou změnou prošla!  - youtube.com
Video se připravuje ...

Zpráva vyděsila nejen tamní trestankyně, ale i jeho oběti. „Možná se změnil fyzicky, ale mozek má pořád stejný. Dát mu ženskou identitu po tom, čeho se dopustil, je jako kopanec do zubů,“ řekla deníku The Sun jedna ze znásilněných dívek. „To, že mu dovolili změnu pohlaví, je ďábelské, stejně jako to, že by letos mohl být propuštěn,“ dodala.

V případě, že si odsouzenec oficiálně změní pohlaví, jsou britské věznice povinny ho přemístit. „Individuální případy nekomentujeme,“ vyjádřil se podle serveru The Telegraph mluvčí britské vězeňské služby.

Britská média v souvislosti s tím připomínají případ Johna Pilleyho. Ten se v roce 1999 stal prvním vězněm v Anglii, který dostal povolení k operaci vedoucí ke změně pohlaví. Pilley byl odsouzen na doživotí za pokus o vraždu a únos taxikářky. Po čase si to ale se změnou pohlaví rozmyslel a přihlásil se o další operaci, která by z něj udělala zase muže.

ivoadler ( 22. března 2017 11:35 )

A kdy se vrátí k původnímu pohlaví? Nebo aspoň chování. Že mu operaci zaplatilo království, je v pořádku. Jsme přece politicky korektní.

Zobrazit celou diskusi