Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásní lidé jsou náchylnější k nevěře, tvrdí vědci

Autor: nka - 
20. března 2017
20:48

Krásní lidé to v životě nemají tak snadné, jak by se zdálo. V milostném životě si naopak vedou hůře než ti, které příroda hezkým zevnějškem neobdařila. Mají totiž větší sklony k nevěře, a jejich vztahy proto méně vydrží. Podle britského serveru Daily Mail to zjistili vědci z Harvardské univerzity.

Ti si nejprve proklepli první dvacítku herců a hereček z filmové databáze IMDB a 100 nejvlivnějších celebrit. Zjistili, že ve srovnání s běžnou populací vykazovali vyšší pravděpodobnost rozvodu a jejich manželství trvala kratší dobu.

Výzkumníci se proto rozhodli tento fenomén prozkoumat podrobněji. Požádali dvě ženy, aby zhodnotily atraktivitu 238 mužů vyfocených v ročence střední školy. Ukázalo se, že ti nejatraktivnější z nich za sebou měli nejčastěji rozvody a krátká manželství.

Poslechněte si, jak Veronika Žilková podezírala manžela z nevěry:

Video  Veronika Žilková: Podezírala Stropnického z nevěry, dusila jeho ochranku!  - David Vaníček, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Badatelé poté udělali pokus na lidech průměrného zevnějšku. Těm nejdříve předložili soubor fotografií ošklivých lidí, čímž jim zvedli sebevědomí. Poté jim ukazovali snímky dalších osob. Zjistili, že když průměrně hezcí lidé lépe hodnotili svůj vzhled, vykazovali také větší zájem o osoby opačného pohlaví.

Z toho výzkumníci vyvozují, že ti, kdo jsou krásní nebo se za krásné jen považují, se s vyšší pravděpodobností dopustí nevěry. „K výběru atraktivního partnera máme řadu dobrých důvodů. Symetrický obličej u mužů například značí zdraví a potenci, krása žen zase ukazuje, že mají tu správnou hladinu hormonů vhodnou k reprodukci. Krása ale může ty z nás, kdo jsou ve svých vztazích nešťastní, učinit náchylnější k vyhledávání alternativních vztahů, takže to možná není vždycky úplně dobrá věc,“ řekla vedoucí autorka studie Dr Christine Ma-Kellamsová.

Již dříve jiné studie prokázaly, že krásní lidé mají vyšší plat, jsou šťastnější a ostatní je považují za přátelské a inteligentní. Nevýhodou ale je, že se častěji stávají terčem závisti.

„Pár snů“ Angelina Jolie a Brad Pitt objev vědců potvrzují, jejich manželství je v troskách:

joudajoudovy ( 21. března 2017 14:59 )

ale, ale to jsou veci? co mi pamet saha, tak se rikalo, ze oskliva vzdy da, nebot si mysli, ze to bude naposledy.

Zobrazit celou diskusi