Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Seniorka (76) chtěla přilepšit synovi ve vězení: Balíček s pervitinem zadrželi dozorci

Seniorka (76) chtěla přilepšit synovi ve vězení: Balíček s pervitinem zadrželi dozorci (ilustrační foto).
Seniorka (76) chtěla přilepšit synovi ve vězení: Balíček s pervitinem zadrželi dozorci (ilustrační foto).  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: dce - 
20. března 2017
14:47

Šestasedmdesátiletá seniorka skončila kvůli povedenému synáčkovi v policejních klepetech. Chtěla mu totiž do vězení propašovat pervitin. Ten ale dozorci našli dřív než trestanec. Ženě i jejímu synovi hrozí 5 let odnětí svobody.

Pro vlastního potomka cokoliv. Tímto heslem se asi řídila šestasedmdesátiletá seniorka, jejíž syn (43) si odpykává trest v jedné z věznic v Karlovarském kraji. „Odsouzený muž instruoval svou matku, která ho navštívila, aby mu mimo prostor věznice zanechala balíček s pervitinem,“ uvedla policejní mluvčí Věra Hnátková.

Pilná seniorka balíček vložila do jedné z popelnic mimo věznici. „Balíček s drogou obsahoval tři igelitové sáčky o celkové hmotnosti kolem 10,5 g drogy pervitin,“ popsala Hnátková.

Drogy se ale k závislému trestanci už nedostaly – dozorci je totiž našli dřív než on. „V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Vězení, ačkoliv slouží jako nápravné zařízení, občas fungují i jako místa, kde ke zločinu dochází.

Video  Hádka dvou vězňů skončila smrtí: Vražedným nástrojem se stal tupý nůž!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání