Ještě než se nešťastná událost stala, popíjel Pavel Šimčík pivo s kolegy, se kterými slavil dotočnou. Fotografií se pochlubil i na sociální síti.

Jen pár hodin poté už ležel na zemi a bez peněženky. "Vracel jsem se z dotočné. Bylo to kolem čtvrté hodiny nad ránem. Vystoupili jsme z autobusu a nějaký chlap mě srazil k zemi a sápal se po kapse, kde jsem měl peněženku. Pak jsme se o ni přetahovali. Nakonec mi ji vzal. Jak jsem vstal, on už koukal do té peněženky a ještě mě seřval, že tam nic moc nemám. Pak odešel," prozradil Blesk.cz herec.

Video
Video se připravuje ...

Herec Pavel Šimčík o přepadení, jehož se stal obětí Blesk - David Malík

Lupiče nepřítomnost velké hotovosti v peněžence dost rozčílila. "Jsem za to rád, že se nic horší nestalo. On mě srazil na takový kopeček z trávy, takže jsem spadl do měkkého,“ doplnil Šimčík, kterému zloděj nakonec peněženku sebral i bez větší hotovosti. Nejvíc ho štve, že měl v ní doklady, které si bude muset oběhat po úřadech.

Policie hledá dva podezřelé muže, kteří se na krádeži podíleli. Pokud o nich máte informace, pomozte jim je najít.

Vyjádření a prosba policejního mluvčího Jana Daňka:

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na objasnění případu loupeže, která se stala ve čtvrtek 9. března 2017 v ranních hodinách u  zastávky městské hromadné dopravy Pod Dálnicí v ulici Michelská v Praze 4. Zatím neznámý pachatel přistoupil k poškozenému, který šel po ulici, povalil ho na zem a z kapsy mu odcizil peněženku s doklady a platební kartou. Výše škody byla vyčíslena na téměř 4 tisíce korun.

Podezřelého zachytilo hned několik kamer a to jak před loupeží, tak i po ní. Jedná se o muže snědé pleti, ve věku kolem 45 let, který je vysoký 160 až 170 cm, má silnější postavu a oblečen byl do černé bundy se světlým pruhem a černých kalhot.

Policisté v této souvislosti pátrají i po muži, kterého den po loupeži zachytila kamera při platbě uloupenou platební kartou v tabáku na Hlavním nádraží.

Jestliže některého z mužů poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin loupež hrozí v případě dopadení a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let. 

Fotogalerie
12 fotografií