Letadlo mělo namířeno z londýnského letiště Stansted do Řešova v Polsku. Ve vzduchu však došlo ke ztrátě tlaku v kabině, takže velký Boeing 767 aerolinek Titan Airways musel nouzově přistát. Napínavé dění na palubě zachytil jeden z cestujících.

Z okamžiku, kdy si židé nasazují kyslíkové masky, běhá mráz po zádech. Všichni byli vystrašení, ale drželi při sobě. Začali se modlit a poté zpívat i tradiční židovské písně. Nakonec letadlo dosedlo v pořádku na dráhu na amsterdamském letišti a tragédie byla zažehnána.

Mezi pasažéry a posádkou nedošlo k žádným zraněním. Zdravotníci však byli při přistání letadla na dosah, aby se zasadili o bezpečí cestujících. Takovéto incidenty jsou vzácné, všechen náš personál je ale vycvičen podle regulí,“ prohlásil mluvčí Titan Airways.

Titan Airways nyní spolupracují s pasažéry na jejich dalších cestovních plánech,“ dodal. Chasidští židé byli na pouti k hrobu Rabbiho Elimelecha Weisbluma, který leží v jihovýchodní části Polska. Tuto cestu tradičně podnikají každý rok.

Fotogalerie
11 fotografií