Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec Terezky, která zmizela před 14 lety, věří, že dcera žije: Takhle by vypadala dnes!

Autor: bop - 
19. března 2017
10:35

Je to už dlouhých čtrnáct let, co se po dvanáctileté Terezce slehla zem. Informace o tajemném muži ale nyní do případu vnáší nové otázky a možné nové stopy. Letos by jí bylo už 26 let a vypadala by takhle. Žije ještě Tereza?

Tereza Baniarová (26) beze stopy zmizela, když jí bylo 12 let. „Dcera přišla ze školy, napsala si úkoly a potom chtěla jet ke známým nakrmit kočky. Řekla mi, že se za hodinku vrátí. Z garáže jsem jí vytáhnul bicykl a když se ani po pěti hodinách nevrátila, zavolali jsme policii,“ popsal její otec Jaroslav Baniar (62) pro server Pluska.sk.

„Ještě ten večer jsme se synem hledali po kanálech, jestli někam nespadla, ale nenašli jsme ji. Druhý den Terezku hledali helikoptérou, ale bezvýsledně,“ dodal otec. Po dívce se nenašlo ani kolo, taška, vůbec nic.

Sousedé z ulice, kde Baniarovi žili v době Terezčina zmizení, si na ni pamatují jako na dobrosrdečnou, usměvavou, velmi milou mladou slečnu a hlavně jako na velkou milovnici zvířat. Na svůj věk prý byla velmi vyspělá, takže si cizí lidé mohli myslet, že je jí víc, než jí ve skutečnosti bylo.

Kam dívka zmizela nebo co ji potkalo, nikdo netuší. „Jestli ji někdo i s kolem naložil do auta a někam odvlekl, člověk může jenom hádat. Dcera byla kamarádská, s každým se dala do řeči,“ spekuluje Jaroslav.

Zdrcený otec také přiznává, že není dne, kdy by na ztracenou Terezku nemyslel. „V koutku duše věřím, že ještě žije. Stále musím doufat, nesmím ztratit naději. Nejhorší je nejistota. Přijal bych už i smutnou zprávu. Takhle stále nic nevím. Kdyby se vrátila, ze srdce by mi spadl kámen, který mě tíží už čtrnáct let,“ svěřil se se svým trápením.

Rodiče Terezky se později rozvedli a prodali rodinný dům, ve kterém s nimi žila. Otec se synem Martinem (27) se nastěhovali do bytovky na okraji Častkovic. Matka Silvie s dcerou Lucií (29) žijí v obci Ostrov u Piešťan.

Psychoterapeut o pátrání po zmizelých dětech: „Beznadějná situace může vést k beznadějným řešením.“

Video  Psychoterapeut o pátrání po zmizelých dětech: „Beznadějná situace může vést k beznadějným řešením.“  - Markéta Volfová, Lukáš Červený, redakce Blesk
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání