Na den irského patrona byly v Praze hned čtyři velké akce. První party odstartovala na lodi Petra na Náplavce. V podvečer se tak mohli lidé zahřát nejen u opékání buřtů nad ohněm, ale také ve vířivce.

Jak šla teplota dolů, lidem se svlékat už moc nechtělo. „Zvažujeme to, ale chce to ještě více whisky, abychom se osmělili,“ smál se návštěvník Tomáš (24), který si zatím užíval koncert a opékání klobásy.

Další zastávkou, mezi kterými pendlovali taxíky, které vozili Pražany, bylo Malostranské náměstí. Do kina 64 U Hradeb lidé mohli vstoupit až po podpisu.

„Podepište se mi, že sem vstupujete na vlastní nebezpečí. Ještě nemáme dokončenou rekonstrukci,“ upozorňoval na začátku mladík. Uvnitř už si mohli lidé užít folkový koncert, po kterém následovalo promítání filmů.

Jakou měl svatý Patrik v Praze atmosféru, se můžete sami přesvědčit:

Pořádného hudebního večera se dočkali i lidé v Holešovicích. Hala v tržnici Jatka 78 ožila už v šest večer. Nával omladiny však místo zažilo po desáté večer, kdy se v obrovské hale nedalo hnout.

„Tahle akce nemá chybu. Nejlepší den Patrika,“ těšila se Alena, která už v sobě měla několik drinků. Za jeden ten večer platila jen padesát korun.

Podívejte se na fotky z akcí ke svatému Patrikovi:

Fotogalerie
52 fotografií