Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech dvakrát během měsíce vyhrál 1,5 milionu v Korunce! Nově ji lze hrát i z domova!

Autor: red - 
17. března 2017
17:24

Tradiční číselná loterie Korunka se v Česku hraje už dvacet let, co se v ní ale stalo v posledním měsíci, nemá obdoby! Jeden šťastlivec totiž vyhrál pohádkových 1 488 000 korun dvakrát s odstupem pouhého měsíce!

„Tak výjimečnou událost zažíváme vůbec poprvé,“ říká Tomáš Ciniburk, výkonný ředitel loterijní společnosti provozující zmíněnou hru.

Loni Češi v Korunce podali tikety za 429 milionů korun, asi na milion tiketů se vyplácely výhry, sedm přes milion korun! Za necelé tři měsíce roku 2017 už jsou milionáři čtyři, i když ve skutečnosti tři. Sázkař z Prahy totiž vyhrál dvakrát! Z šesti losovaných čísel trefil 17. února a pak i 16. března pět, což mu v obou případech dalo výhru 1 488 000 korun! Jedno netrefené číslo ho pak pokaždé připravilo o maximální výhru převyšující 8 milionů! I tak si nemůže stěžovat…

„Část výhry půjde do investic a zbytek padne na dovolené. Se ženou totiž rádi cestujeme. Vrátíme se do JAR, do Kapského města, podíváme se na Mys dobré naděje, na luxusní vinice a určitě nevynecháme potápění se žraloky, to oba zbožňujeme,“ říká sázkař, který si přál své jméno zachovat v anonymitě.

Čech dvakrát během měsíce vyhrál 1,5 milionu v Korunce! Čech dvakrát během měsíce vyhrál 1,5 milionu v Korunce! | archiv Blesku

Hrát Korunku je navíc od pondělka ještě snazší. Už není třeba běžet s tiketem na poštu nebo na pobočku sázkové kanceláře Chance či Tipsport. Už od pondělka lze sázet z pohodlí domova. Stačí počítač, tablet nebo mobil s internetem…

První systém pro online sázení byl spuštěn v noci na pondělí a ihned se do něj začali registrovat první hráči. „Počítáme, že počty registrovaných hráčů budou rychle stoupat. Během prvních dnů jich přibylo několik tisíc. Jsme hrdí, že právě Korunka je první číselnou loterií v Česku hranou online,“ uvedl Ciniburk.

„Byli jsme připraveni spustit systém pro online sázení ihned po získání povolení, ale kvůli povinnosti oficiálně oznámit spuštění online loterie úřadům a zákonné čekací lhůtě jsme tak mohli učinit až nyní,“ dovysvětlil.

Sázet Korunku online může každý, komu je alespoň 18 let, má trvalé bydliště na území České republiky a není veden v rejstříku osob vyloučených z účasti na hazardních hrách. Registrace spočívá ve třech krocích, v nichž je nutné poskytnout identifikační a kontaktní údaje a údaje o bankovním účtu nebo platební kartě pro vklady na uživatelské konto a výběry z něj.

Zobrazit celou diskusi