Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miroslav (82) bojuje s osudem: Zemřela mu žena, dům mu smetla povodeň a pohltil požár, přesto se nevzdává

Autor: Jana Gogová - 
2. dubna 2017
22:58

Na sobotu 28. ledna Miroslav Bednařík (82) z Velikové u Zlína nikdy nezapomene. V ten den mu před očima vyhořel dům. Ten, který dal před třemi lety dohromady po povodni. Loni mu v něm navíc umřela manželka. 

Požár způsobený závadou na elektroinstalaci zřejmě i vlivem třeskutých mrazů napáchal škodu za zhruba tři miliony. Pan Bednařík se ale nevzdal a začal se škrábat ze dna zpět do života.

„Bydlím přechodně v bytě na sídlišti ve Zlíně, ale v šest ráno jsem tady, sem patřím, tady mám domov. A jedu, makám, je to nekonečné, kolik kontejnerů už jsem naplnil sutí a zbytky spálených věcí, končím někdy ve čtyři, v pět,“ říká odhodlaně. Do léta by v domku chtěl bydlet. „Něco zvládnu sám, mám už obnovené elektrické vedení, na střechu se vrhli chlapi. Teď už je konečně lepší počasí. Jde jim to od ruky,“ vypráví při prohlídce těžce poškozeného domu.

„Počasí v únoru bylo dlouho proti nám, střechu jsme přikryli plachtou. Tady se ale střídal sníh, vítr, déšť. Plachty několikrát odletěly, museli jsme kupovat nové,“ popisuje nezdolný senior s tím, že mu samozřejmě pomáhá rodina.

Pad Bednařík ale snáší všechny rány osudu statečně a nevzdává se. „Nevím, kde se ve mně ta síla bere, ale nepolevím, prostě nesmím a těším se, až se vyspím ve své posteli. Toho by si měl vážit každý, každému se totiž může stát, to co mně,“ přehlíží stále hodně poškozený dům pan Bednařík.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi