Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dlouhé vlasy, přibrala a snaží se zapomenout: Z Tonči, kterou věznili islamisté, je učitelka

Video se připravuje ...
Autor: aba - 
17. března 2017
13:38

Antonie Chrástecká (29) je jedna z dívek, které byly unesené neznámými ozbrojenci v roce 2013 v Pákistánu. Spolu s kamarádkou Hanou Humpálovou strávily v zajetí dva roky, než byly propuštěné výměnou za výkupné, údajně až 150 milionů korun. Teď se Antonie věnuje přednáškám ve školách a svou hrůznou minulost nechává za sebou.

Antonie se pomalu vrací do normálního života. Jsou to přesně dva roky, co byly dívky propuštěné ze zajetí, a Tonča se ve čtvrtek dokonce objevila na veřejnosti, ačkoli se obě dívky vyhýbají pozornosti médií.

Přišla mezi studenty školy Sportovního gymnázia v Kladně, na kterém před lety sama studovala a zhruba hodinu tu dětem vyprávěla o dobrovolnictví. Jak uvedla MF Dnes, když zjistila, že o její přednášku mají zájem i novináři, pohrozila, že přednášku zruší. 

„Vy víte, kdo já jsem, a novináře na přednášce nechci,“ řekla reportérům deníku po příchodu do školy. Ačkoli učitelé přítomnost redaktora předem povolili, nakonec byla přednáška přístupná pouze studentům školy. 

Na ní se Tonča snažila dětem přiblížit svoji práci pro Dobrovolnické centrum Kladno, neziskovou organizaci pomáhající dětem ze sociálně slabých rodin, ve které se jako dobrovolnice angažuje. Podle zpráv její nový vzhled napovídá, že na minulost už zapomněla. Má delší vlasy, přibrala a dneska už nechce na vězení vzpomínat.

Na video dívek, které natočili únosci, ve kterém obě prosí o pomoc, se můžete podívat tady.

Video  Mrazivé video s Hankou a Tončou, dívkami, unesenými ozbrojenci v Pákistánu  - /Archiv rodin Hanky a Tonči/
Video se připravuje ...

SmartBoy ( 23. března 2017 00:21 )

Hlavne na tebe meli na zakladni skole poradat akci Shoda prisudku s podmetem, pak bys nemusel cele ctenarske obci Blesku demonstrovat zakladni neznalost materskeho jazyka. Mozna se na tve vzdelani vlada vys.ala, coz je take k zbliti. Mozna kdyby tvoji rodice nasbirali vice vicek, byla by situace jina, kdo vi. A nebo kdyby sbirali vicka od neceho jineho, nez od piva, rumu a zelene...

SmartBoy ( 23. března 2017 00:08 )

pokud umis pracovat s aritmetickym prumerem, procenty a nasobilkou, tak si ty cisla jednoduse dosadis, pokud ne, povazuj to za blabol. V roce 2016 bylo v CR za kazdy mesic v prumeru nezamestnanych 405 000 praceschopnych obyvatel. Pokud by za kazdeho z nich stat zaplatil 10.000 Kc na pojistnem, rekvalifikacich a podpore mesicne, tak se dostavame k sume 405.000.000, cili 405 milionu korun mesicne!!! Rocne je to 4.860.000.000, cili temer 5 miliard korun. Dluh těchto lidí je 5 miliard korun rocne, oproti tomu je nejakych 150 milionu jako kapka v mori. A ani tyto penize nevyrostly na strome, takze se ptam, kdy je tito lide zacnou spolecnosti splacet?

SmartBoy ( 18. března 2017 17:26 )

A kolik to presne tebe stalo z tvych penez? Podle toho, co tu pises jsi sam lidsky odpad, touzici svuj zivotni neuspech ventilovat na druhych. Co ji je do prace obycejneho delnika? To odhaduju spis na tvoji starost

SmartBoy ( 18. března 2017 15:19 )

Stupidni nemakacenka stoji stat rocne mnohem vic, ale chapu ze to tohle vam nevadi, byla by to strelba do vlastnich rad

SmartBoy ( 18. března 2017 15:16 )

To dobre jmeno spis poskozuji intelektualove tveho typu a tvych nazoru

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání