Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčička (5) málem vypadla za jízdy z auta: Řidič spoléhal na dětskou pojistku dveří

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lm - 
16. března 2017
22:38

Pětiletá holčička málem vypadla za jízdy z auta! Dítě totiž nebylo připoutané v autosedačce, a když se při průjezdu křižovatkou otevřely dveře, málem skončilo na silnici. Zraněné holčičce zavolali záchranku policisté, kteří celý incident viděli na vlastní oči.

K incidentu došlo u Pivovarského náměstí v Bílině. Strážníci si při kontrolní činnosti v odpoledních hodinách všimli modrého Fordu Mondeo, kterému se při průjezdu křižovatkou Litoměřická - Pivovarské náměstí náhle otevřely levé zadní dveře. Z nich napůl vypadla pětiletá holčička!

Vůz za sebou dítě táhl zhruba pět metrů, než řidič zastavil. „Dívenka měla poraněné koleno a zřejmě z leknutí upadala do šoku. Strážníci ihned přivolali sanitku a poskytli dítěti první pomoc,“ uvedl ředitel městské policie Petr Kollár. Přivolaná záchranka pak dívenku odvezla do nemocnice.

Podle informací portálu iDnes.cz holčička nebyla připoutaná v autosedačce. Řidič se měl strážníkům vymlouvat, že považoval za dostačující dětskou pojistku. Ta ale zjevně otevření dveří nezabránila. Případ si od strážníků přebrala přestupková komise městského úřadu. Řidiči ve správním řízení hrozí pokuta až 2500 Kč.

 

martinmr ( 17. března 2017 01:58 )

 To je informace o ničem. Kde je zpráva jak pokračuje hledání malé holky Míši? Policie dělá jako že dělá......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání