Bangkocké nákupní centrum New World (Nový svět) bylo vybudováno v roce 1982, ale v provozu bylo pouhých 15 let. Jedenáctiposchoďové monstrum v památkové oblasti pořádně namíchlo místní, developer totiž dostal od úřadu povolení pouze na čtyřpatrový dům. Obchodní centrum bylo vyšší než královský palác Grand Palace, což je podle místních tradic nemyslitelné. Budova tak musela jít k zemi.

Demoliční četa zbořila všech sedm podlaží, na které neměl majitel povolení. Obchodní centrum tak zůstalo v troskách a bez střechy. Vzhledem k tomu, že posléze bylo prakticky nepoužitelné, majitel ho zanechal svému osudu. Po dvaceti letech chátrání tu vzniklo něco úchvatného.

Roky srážek způsobily, že v opuštěném obchoďáku vznikl rybník. Takové množství sladké vody ale přilákalo komáry a místní sem proto přinesli nějaké ryby, které se larvami komárů živí. Za dvě dekády se ale jejich populace rozrostla až na úctyhodných 3000 kusů a z opuštěného obchoďáku se stala turistická atrakce. Thajské ministerstvo rybolovu nakonec ryby vylovilo a pustilo je do přírody. Podle fotografa Daxa Warda, který budovu nedávno navštívil, už tu ale několik rybek opět je. Na snímky z opuštěného obchoďáku se můžete podívat v galerii pod článkem.

DALŠÍ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NAJDETE ZDE>>
Fotogalerie
25 fotografií