Každá malá holčička miluje panenky. A tím největším fenoménem je panenka Barbie. Těch touží mít dívenky doma desítky, hlavně, aby byla každá jiná. První česká živoucí panenka Barbie Gabriel Jiráčková nebyla jako malá holka jiná. Také toužila po desítkách panenek Barbie, a tak vlastně začala její velká životní změna. „Mně se Barbie líbí už od malička, ale až před dvěma lety jsem začala ty živé sledovat a podle toho se tak začala stylizovat,“ řekla Blesku.cz Gabriel.

Před dvěma lety začala Gabriel s přeměnou. A do budoucna plánuje razantní chirurgické zákroky– například zvětšení prsou, hýždí nebo vyoperování žeber. Ví ale, že bez toho to nejde a počítá se vším. „S bolestí se musí počítat. Počítám i s riziky nebo s následnými komplikacemi.“

Video
Video se připravuje ...

Česká Barbie – Gabriel Jiráčková Veronika Ničmanová, Jan Jedlička

Mladá Barbie má ale plnou podporu rodičů. „Bojí se o mě, to je jasné, ale zároveň mě podporují, dávají mi svobodu a jsou rádi, že si jdu za tím, co mě baví a co chci,“ uvedla. Kdo to všechno ale zaplatí? „Na něco si vydělávám sama modelingem, zpěvem, focením atd. S něčím mě podporuje otec, ale teď už se hrnou sponzoři, tak to bude všechno jednodušší,“ vysvětlila s tím, že měsíčně za kadeřníka, kosmetiku a další nezbytnosti zaplatí kolem dvaceti tisíc.

Gabrielině přeměně však předcházely vážné problémy ve škole. „Zažila jsem šikanu fyzickou a psychickou, ta psychická pro mě byla asi horší, ale nespojuji to s Barbie,“ vyvrátila blondýnka domněnky, že se začala přeměňovat proto, aby vrstevníkům zavřela ústa. „Je pravda, že se chci odlišovat, ale nemá to co dočinění s šikanou,“ vysvětlila s tím, že se z psychického nátlaku už dávno dostala a nyní je naprosto v pořádku.

Fotogalerie
49 fotografií