Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Clintonová politiku nevzdává. Zvažuje kandidaturu na starostku New Yorku

Autor: nka - 
16. března 2017
21:25

Americká exministryně zahraničí Hillary Clintonová se po neúspěchu v listopadových prezidentských volbách možná vrátí do politiky. Podle nepotvrzených zpráv vážně zvažuje kandidaturu na starostku města New York.

Podle serveru TMZ se Clintonová nedávno setkala s několika lidmi z newyorských politických kruhů, s nimiž mluvila o možnostech nové kampaně, a její tým nyní prozkoumává terén.

Newyorčané budou starostu volit začátkem listopadu. Současný první muž města, demokrat Bill de Blasio už oznámil, že hodlá kandidovat znovu. Podle serveru Daily Mail de Blasio v minulosti zvažoval i účast v prezidentských volbách a trvalo několik měsíců, než Clintonovou v boji o Bílý dům podpořil.

Před měsícem Clintonová poprvé od inaugurace Donalda Trumpa veřejně vystoupila. Co vzkázala ženám?

Video  VIDEO: Hillary Clintonová poprvé promluvila od inaugurace Donalda Trumpa.  - Twitter.com
Video se připravuje ...

Spekulace, že se bývalá první dáma bude ucházet o křeslo starosty New Yorku, se neobjevuje poprvé. V lednu deník New York Post napsal, že Clintonová je na 50 procent rozhodnuta kandidovat. Její asistent vzápětí informace popřel.

Počátkem března se pak ve městě objevily plakáty s textem „Hillary starostkou“ a obrázkem jablka – symbolem města New York. V tu samou dobu průzkum veřejného mínění ukázal, že většina obyvatel Clintonovou za starostku nechce. Proti její účasti ve volbách se tehdy postavilo 58 procent dotázaných.

asijo ( 16. března 2017 23:37 )

Myslela snad uklízečku.

Zobrazit celou diskusi