Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Expert Šándor má z metra „práci snů“. Za rady tu bere 2500 korun na hodinu

Autor: simao, vei - 
16. března 2017
14:20

Hodně lukrativní práci má bezpečnostní expert Andor Šándor. Za 2500 korun na hodinu radí pražskému dopravnímu podniku s bezpečností v metru, celkem si tak vydělal už 3,5 milionu korun bez DPH, v měsíčním průměru jde o 125 tisíc. Upozornil na to čtvrteční deník Právo na základě informací v registru smluv. Právě tam Blesk.cz nedávno zjistil, firma exministryně Petry Buzkové bere 2600 korun na hodinu za rady státu s léčebným konopím.

V minulosti vedl vojenskou tajnou službu. Dnes je Andor Šándor bezpečnostním expertem, který má dle registru smluv a zjištění deníku Právo „práci snů“.

Šándor radí pražskému Dopravnímu podniku. Za nemalé peníze zpracovává pro něj klíčové analýzy týkající se bezpečnosti pražského metra. Podle Práva za to inkasuje nemalé peníze – 2500 korun na hodinu (bez DPH), v souhrnu zhruba 50 hodin měsíčně jde pak o průměrný plat 125 tisíc korun. Do konce minulého roku vyinkasoval Šándor 3,5 milionu korun. Smlouvu má navíc na dobu neurčitou.

Pro Blesk.cz Šándor v reakci uvedl, že smlouvu nepovažuje za něco, co by vybočovalo z běžného rámce. 

Šándor: Každý právník bere pět tisíc na hodinu

„Každý právník bere přeci pět tisíc korun na hodinu. Znám lidi, kteří berou podstatně víc. To je jenom prostě napsaný, aby se zas vzbudila nějaká závist, na které se dá v Česku stavět,“ dodal bezpečnostní analytik Šándor. 

Takto vysoké hodinové odměny jsou přitom na úrovni nejprestižnějších poradenských a auditorských společností, upozorňuje Právo. Bezpečnostní skupina zasedala podle Šándora i ve čtvrtek a zabývala se zabezpečením stanic metra. Funguje prý zhruba rok. 

„Bezpečnostní skupina vznikla z rozhodnutí ministerstva vnitra, na základě květnové návštěvy premiéra Sobotky a ministra vnitra Chovance v dopravním podniku. A bylo rozhodnuto, že ministerstvo vnitra bude posuzovat krizový stav těch stanic, krizové plánování a další věci,“ zmínil Šándor. 

Podívejte se, jaký výhled má v tunelu řidič metra. Takhle to vypadá napříkald v Barceloně: 

Vysoká taxa i pro Buzkovou

Blesk.cz nedávno dle registru smluv zjistil, že k lukrativním smlouvám se dostala i jiná známá osobnost – exministryně Petra Buzková. U její firmy šlo o kontrakty s hodinovými sazbami 2600 či 2700 korun za hodinu.

Bývalá politička byla v březnu opět na volebním sněmu ČSSD. Její firma VKS legal získala v uplynulých měsících lukrativní smlouvy od státních podniků. To vše ve výši až pět milionů korun. Firma Buzkové tak radí napříkald Státnímu podniku DIAMO, který má za úkol zahlazování následků hornické činnosti po těžbě uranu. Hodinová sazba Buzkové je přitom 2700 kroun. 

Právní rady dává advokátní firma bývalé první dámy ČSSD také Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv. Za otázky ohledně problematického tentdru na dodání marihuany inkasovala Buzková 2600 korun na hodinu.

e.44 ( 16. března 2017 16:28 )

2 500,-/h je zcela běžné a zasloužené u skutečných odborníků. Je to zúročení jejich mnohaleté dřiny a vědomostí. Bohužel krom těch, co si takové finanční ohodnocení skutečně zasloužej, jsou tu i "odborníci" protěžovaní určitými politiky, což má šanci rozpoznat jen zlomek občanů, a jsou tu i "odborníci" většinou přes poradenství jak žít, jak hospodařit, co jíst, jak hubnout, jak si restartovat život, ...... a i ti si u nás žijou dobře, jelikož se u nás stále najde dost blbců, co jim ty jejich kraviny žerou a jsou ochotní za ně tolik platit.

pepen ( 16. března 2017 16:19 )

Buzková,Šándor a ostatní nadlidi si tu žijí jako prasata v žitě!!!! A řadový občan musí při tý drahotě vyžít z cca 15.tisíc kč.na měsíc, s rodinou.To máme za to jsme cinkali s klíčema na Václaváku!!!! Jsme blbý národ!!!!

1917 ( 16. března 2017 15:00 )

A Buzková si bere za rady kolem likvidace po hornické činosti, asi jako renomovaný expert na hornoctví a vůbec těžební průmzsl, 2.700,-Kč/hod. To je tedy pan generál proti Buzici naprostý chudák, který ničemu nerozumí. Mohla ba si k těm svým radám přizvat i tu bezpečnost!

Zobrazit celou diskusi