Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Režisér Herz (82) má stehy v oku a bojuje s únavou. Najde síly na filmovou roli?

Autor: tmp - 
18. března 2017
18:45

Slavný režisér Juraj Herz (82) má problémy s nalezením producenta svého nově připravovaného filmu. Ten poslední mu totiž zemřel. Režisér si o tom posteskl během své návštěvy bruselského festivalu Offscreen. Zároveň Blesk.cz popsal, jak je to na tom momentálně se zdravím a že se chystá zahrát si filmovou hlavní hrali.

„Teď mám stehy v pravém oku,“ přiznal Herz redaktorovi Blesk.cz. Filmař už několik let bojuje se šedým zákalem a na konci loňského roku mu navíc za pravé oko zapadla implantovaná nitrooční čočka. „Museli mi ji přišít, a teď čekám nějak příští týden, že mi tam vyberou stehy a vše bude v pořádku,“ sdělil Herz.

Herz cestuje po světě se svojí partnerkou Martinou Hudečkovou a těší se na nové natáčení. Tentokrát by se měl místo židle za kamerou sám postavit před ní. „Ještě se nenatáčí, mělo by se v dubnu, a měl bych tam hrát hlavní roli spolu s vynikajícím, nejlepším rakouským hercem,“ popsal. „Ale ještě pořád nevím, jestli to budu dělat, protože jsem unavený, chodím už o holi, mám 82 let a je to film, který by se měl točit asi 33 dnů, je to hodně,“ přiznal.

Jak moc bolela režiséra operace? Podívejte se na rozhovor:

Na nový film Herz shání 20 milionů

Přestože je Juraj Herz především uznávaným režisérem, má na svém kontě i několik hereckých rolí. Filmoví diváci si ho mohou pamatovat například ze snímku Což takhle dát si špenát, kde ztvárnil roli Netušila. „Já jsem rád hrál, i když malé roličky, ale spíš to byla taková zábava, a teď by to byla zábava, kdyby to přišlo před dvaceti lety,“ řekl Herz.

„Měl jsem vynikajicí scénář, ale můj producent zemřel a tím pádem film skončil, protože nemůžu najít jiného, který by ho chtěl točit,“ postěžoval si. Potřeboval by přitom 20 milionů.  „Je taková představa, že dobré filmy točí strašně mladí režiséři. Já nemám nic proti mladým režisérům, já jsem také začal jako mladý režisér, všichni, celá naše nová vlna. Ale my ještě žijeme, někteří, a samozřejmě, že se to těžko opouští,“ posteskl si.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi