V pondělí přibližně v devět večer znejistěly obyvatele Vašíčkovy ulice na Kladně sirény. Důvod byl tragický. Pádem ze sedmého patra zemřela dívka a přivolaní záchranáři už jí nedokázali pomoci.

„Dispečerka poskytovala lidem, kteří se snažili dívku ještě před příjezdem sanitky zachránit, takzvanou telefonickou asistovanou neodkladnou resuscitaci. Ani včasná pomoc ale nepomohla. Životní funkce dívenky se už nepodařilo obnovit. Zranění byla neslučitelná se životem,“ říká mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Sebevražda kvůli stěhování?

Vedle nešťastné náhody, se kterou pracuje policie, je ale pravděpodobnější, že šlo o sebevraždu, jelikož dívka dopadla přibližně pět metrů od domu. Důvodem mohla být skutečnost, že se rodiče dívky přestěhovali na Kladno a Kristýna tak přišla o kontakt se svými kamarády ze školy. Další možností je ale také to, že to udělala kvůli nešťastné lásce.

„Mohu potvrdit, že se jedná o úmrtí nezletilé dívky, vzhledem k věku ale nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ řekl k případu mluvčí středočeských policistů Jakub Vinčálek. Před školou v Libušíně, kam dívka chodila do deváté třídy a během základní školy byla i zvolena do parlamentu třídy, zavlála černá vlajka.

Spolužáci a kamarádi také pokryli schody před školou dojemnými vzkazy, svíčkami a květinami.

Pro obyvatele domu, kde dívka zemřela, je ale smrt stále záhadou. „Moc je neznám, jelikož tu bydleli teprve dva měsíce a ten byt byl nájemní. Já jsem se to dozvěděl až ráno, ale ani v domě jsem neslyšel nic k tomu, proč by se to mohlo stát, rodinu téměř nikdo neznal,“ popsal redaktorovi Blesk.cz jeden z jeho obyvatel.

Fotogalerie
11 fotografií