Západní stranu nákupního areálu Odra v Bohnicích obsadila těžká technika. V oploceném areálu tu dochází k demolici starého schodiště s nájezdem pro kočárky. Podle společnosti Transakta, která budovu vlastní, se místo zbourané konstrukce na místě nic nového neobjeví.

„Schodiště se obnovovat nebude, prakticky se nevyužívalo. V podstatě se tento přístup ruší. Je neefektivní udržovat něco, co není využívané. Nejsme v komunismu. Dřív se všechno postavilo desetkrát, protože spousta lidí potřebovala nějakou práci, dělaly se duplicitní komunikace, ale v praxi pak stejně lidé chodili jinudy,“ řekl redakci Blesk.cz Martin Podrabský ze společnosti Transakta.

Mizí kus historie

Někteří lidé z Prahy 8 pozorují demolici schodiště s nostalgií. „Je to kousek zdejší minulosti, který mizí. Jako malá jsem se po těch schodech něco naběhala,“ prozradila na místě kolemjdoucí maminka s kočárkem.

U nákupního střediska Odra v Bohnicích bourají schodiště bez náhrady.
Autor: Daniel Vitouš

Majitel obchodního domu Odra ujišťuje, že jde o stavební zásah na několik dnů. Kdy přesně demoliční četa prostory opustí, však není zatím jasné.

„Je to akce na pár dnů, určitě nepůjde o měsíce. Příští týden by mělo být vše hotové. Nedokážu teď odhadnout, kdy přesně to bude. Chápu, že některým lidem v současnosti vadí hluk, který demolici provází. Ať občané chvilku vydrží. Práce probíhají ve všední dny přes den, nikdo tu nebourá v noci, vše probíhá podle regulí a řádně,“ dodal Martin Podrabský.

Podívejte se na probíhající demolici schodiště v Bohnicích:

Fotogalerie
14 fotografií