Seriózně vypadající klient kolem čtyřicítky se zapsal pod svým jménem poprvé loni v říjnu v jednom z hotelů ve Znojmě. Na recepční se usmíval, ubytování si zamluvil na dvě noci. Jenže po jeho odchodu personál zjistil, že na pokoji chybí televizor. Svérázný host po sobě navíc dokonale „uklidil.“

„Vždy odnesl i příslušenství. A většinou nevrátil ani klíče od pokoje,“ popsala počínání poberty znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Klec spadla v Blansku!

Muž postupoval stejně v ubytovacích zařízeních také na Hodonínsku, Blanensku, Vyškovsku, Žďársku a Pelhřimovsku. Policie mezitím rozeslala jeho popis a snažila se postrachu hoteliérů dostat na kobylku. „Poslední případ se odehrál na Blanensku, kde muže z Chrudimska zadrželi kriminalisté,“ shrnula mluvčí.

K sedmičce televizorů přibylo ještě pánské kolo, které si pachatel v klidu vzal v recepci jednoho z hotelů. Jak se nakonec ukázalo, poberta nebyl v oboru krádeží žádným nováčkem, obdobné patálie se zákonem měl už dříve. Aktuálně mu za „spanilou“ jízdu po českých a moravských hotelích hrozí až tři roky v chládku.