Tvarohová pomazánka s pažitkou
Ingredience:
• 1 měkký tvaroh
• 1 cibule
• 1-2 lžíce mléka
• pažitka
Postup:
Omytou pažitku nasekáme najemno, cibuli rovněž nadrobno. V misce promícháme tvaroh s nakrájenou cibulí, podle potřeby přidáme mléko, na závěr vmícháme pažitku, kterou lze dozdobit i namazaný čerstvý chléb, bagetku nebo knackebrot.
LEHKÝ OBĚD
Kuřecí steak se sušenými rajčaty
Ingredience:
• 500 g kuřecích prsou
• 1 lžička bazalkového pesta
• 2 střední stroužky česneku
• 200 g mozarelly
• sklenice sušených rajčat
• olivový olej
• sůl, pepř
Postup:
Mírně naklepaná a osolená kuřecí prsa osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji, vyjmeme a vložíme do pekáče. Sušená rajčata vyjměte (olej nevylévejte!), pokrájejte na drobnější kusy a maso jimi „zasypte“. Povrch pak poklaďte plátky mozzarelly. Olej z rajčat smíchejte s pestem a česnekem a směsí zalijte maso. Pečte přibližně 15 minut na 200 °C. Podávejte se zeleninovým salátem nebo s brambory upravenými podle chuti.
VEČEŘE PLNÁ VITAMÍNŮ
Salát s ředkvičkami
Ingredience:
• svazek ředkviček
• slunečnicová semínka
• 1 hlávkový salát
• 2 římské saláty
Na zálivku:
• šťáva z 1 citronu
• 2 lžičky medu
• olivový olej
• sůl a pepř
Postup:
Slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout. Ingredience na zálivku důkladně promícháme do hladké směsi. Oprané saláty ručně natrháme na kousky, ředkvičky pokrájíme na plátky nebo drobnější kostičky. Zeleninu promícháme, přidáme zálivku a zasypeme opraženými slunečnicovými semínky.