Muž (26) od konce listopadu do začátku února úspěšně loupil. Přepadl tři herny, jeden byt a jeden hotel. Další hernu se chystal vyloupit, ale nepodařilo se mu to a z místa utekl. Přepadání měl dopředu naplánované a vždy se držel stejného scénáře.

Vešel na místo činu s pistolí v ruce a požadoval po obsluze peníze. Ta mu je vždy v obavě o svůj život vydala. Muž si tak vydělal vždy několik tisíc. Muž byl tak drzý, že se po hernách rozhodl přepadnout i byt v panelovém domě v Praze 8.

Přepadal kvůli dluhům

Se záminkou prodeje holicího strojku zazvonil na dveře, a když ho žena odmítla, vytáhl pistoli a chtěl po ní peníze. Vyděšená žena ale začala křičet a volat o pomoc, čehož se lupič zalekl a s nepořízenou utekl.

Šestadvacetiletého muže se kriminalistům podařilo vypátrat a následně i zadržet na ulici před jeho domem, kde pobýval. Při výslechu lupič jako motiv uvedl tíživou finanční situaci. Prý má spoustu dluhů a peníze z přepadení používal na jejich splacení.

„Zadržený a nyní již obviněný muž skončil ve vazbě. Stíhání je vedeno pro trestné činy loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jan Daněk. 

„Při přepadeních nebyl nikdo zraněn, muž v minulosti nebyl nikdy soudně trestán a k přepadení používal vždy plastovou maketu pistole, kterou koupil na tržišti,“ uzavřel.

Podívejte se na video, jak muž přepadal a jak ho policisté zadrželi: