Bohužel, klučina je ochrnutý na pravou půlku těla, denně tvrdě rehabilituje na brněnské Kociánce. A je to pořádná dřina.

Kubíkův osud nenechal lhostejnými nejtvrdší z drsných sportovců. Boxery, thajské boxery a zápasníky v kontaktních disciplínách. A o víkendu se v Brně kvůli němu, leckdy do krve, poprali.

Při večeru uspořádaném oddílem Jetsaam Gym a nadačním fondem Pro dětský smích, věnovali Kubovi neuvěřitelných 54 403 korun, 59 eur a 500 forintů. Klobouk dolů! Peníze vybrali mezi sebou, od diváků a přihodili i výtěžek večera.

Dojatý, trošičku stydlivý Kuba, se odhodlal a pro dárek se vydal přímo do ringu. „Chci vám všem moc poděkovat,“ zářil klučina, co se na konci základky právě rozhoduje, jakou další školu bude navštěvovat. Jeho statečnost odměnilo vyprodané Boby centrum ovacemi ve stoje. Leckdo měl vlhké oči.

Jakub bude moci díky vybraným penězům podstoupit léčení speciálních cílených cvičení pomocí CI Therapy pro ochrnuté pacienty v lázních Klimkovice. To chlapci obrovsky pomáhá, ale ministerstvo zdravotnictví jej neřadí mezi výkony placené pojišťovnami.

Zápasníci chodí na kliniku dětské neurologie Dětské nemocnice v Brně malé pacienty po úrazech léta navštěvovat. Pravidelně jim pomáhají třeba Jiří „Denisa“ Procházka, Michal Ryba, trenér Martin Karaivanov nebo Jaroslav Hovězák. Spolu s dalšími boxery, zápasníky a diváky vybrali na exhibicích pro kliniku přes půl milionu korun!

Pokud chtějí čtenáři Blesku Jakubovi přispět, mohou tak učinit přes konto nadace 5014034191/5500. Do zprávy je pak potřeba pouze připsat poznámku Jakub Smejkal.

Fotogalerie
10 fotografií