Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na pouti: Řetízkáč plný lidí se zřítil k zemi, 9 lidí se zranilo

Autor: haj - 
13. března 2017
06:20

Obyčejná jízda na kolotoči se ve vteřině může proměnit v peklo na zemi. Dokazují to záběry z poutě Liu Chengcun Wangya, probíhající v oblasti Xihe v Číně. Obří řetízkový kolotoč plný lidí se totiž náhle sesul k zemi. Zranění utrpělo osm dospělých a jedno dítě.

Nejdřív byla zničehonic slyšet rána a pak bylo vidět, jak železný sloupek uprostřed atrakce křupnul a vylétly z něj jiskry. Nakonec se zřítil celý vršek kolotoče včetně všech sedadel. Přistál přímo na lidech, kteří postávali okolo. Všichni začali zoufale křičet. Takto šokovaní svědci popisovali dramatické momenty deníku Beijing Youth Daily.

Naštěstí se kolotoč teprve rozjížděl a byl tak asi čtyři až pět metrů vysoko, když k nehodě došlo. Kdyby se stala o něco později, měla by zřejmě daleko horší následky. I takhle byli všichni dost vyděšení a zranilo se osm dospělých a jedno dítě ve věku devíti let.

Jedna osoba utrpěla zranění vážná, a tak byla okamžitě převezena do nemocnice People's Hospital v Tianshui City. Ostatních osm muselo na vyšetření jinam, konkrétně do Xingkang Hospital Observation.

Ke zřícení kolotoče došlo hned první večer od zahájení poutě, tedy 9. března. Důvod zatím není jasný a policie případ už začala vyšetřovat. Nebezpečná atrakce už byla zlikvidována, aby nikomu dalšímu již neublížila.

 

Video  Zřícení kolotoče v Číně  - Youtube
Video se připravuje ...

 

 

vosavopruz ( 13. března 2017 14:00 )

mě stačí Kolotoč s Poulíčkem

6010 ( 13. března 2017 09:43 )

Po shlédnutí tohoto videa si říkám, že na řetízkový kolotoč již nikdy více nesednu.Neumím si představit tu hrůzu, kdyby byl roztočený v plné síle.

Zobrazit celou diskusi