Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První dáma Ivana podpořila kandidáta Zemana: „Přece jim to nenecháš“

Autor: simao - 
12. března 2017
11:36

Za faktory, kvůli kterým se rozhodoval, jestli bude i podruhé kandidovat na prezidenta, označil Miloš Zeman na své hradní tiskovce věk, únavu, zdraví na jedné straně, podporu lidí a to, že má rád svou práci, na straně druhé. Chyběla však zmínka o rodinné podpoře. Jak se na jeho druhý boj o Hrad jeho rodina dívá?

Zatímco Ivana Zemanová provází Miloše Zemana i během jeho cest po jednotlivých krajích České republiky, dcera Kateřina - důležitá postava Zemanovy první prezidentské kampaně - se „ztratila“ do zahraničí.

První dáma postrčila Miloše Zemana do další kandidatury:

Rozhodnutí znovu kandidovat však prý podpořili všichni. „Všichni to podporují a moje žena mně už před časem řekla jednu pozoruhodnou větu: Přece jim to nenecháš. Tak jsem přemýšlel, co má básník na mysli slovy jim,“ řekl o reakci rodiny Miloš Zeman v jubilejním 10. dílu pořadu S prezidentem v Lánech. Dosadil si prý za to pražskou kavárnu - aniž by se na to své manželky ptal.

Rozhodnutí neznala ani Zemanova žena

O argumentech pro své rozhodnutí přitom debatoval Zeman i se svými poradci. „Všichni spolupracovníci byli požádáni, aby řekli nejenom argumenty pro, ale také argumenty proti. Mluvili jsme o zdraví, o touze odpočinout si, touze číst knihy, mluvili jsme o únavě. To byly ty argumenty proti,“ vypočítával Zeman.

Zmínil však podporu lidí jako argument pro kandidaturu. O svém finálním rozhodnutí však předem nikoho neinformoval. „Ano, věděl to jeden člověk, jmenoval se Miloš Zeman. Nikdo další. Ani moje žena,“ tvrdí prezident.

Zeman ke svému dilematu uvedl, že na rozdíl od ostatních kandidátů není v křeči, protože má únikovou cestu v podobě své milované Vysočiny.

„Pojem prohra má dvě dimenze. Buď prohráváte šanci prohrávat jako prezident, nebo prohráváte šanci odpočívat a tím si možná zkracujete život. V obou případech jde o prohry,“ tvrdí Zeman.

Miloš Zeman v rozhovoru promluvil i o svém zdraví. Co bude dělat, až mu jeho hůlka nebude stačit?

Přiznal však, že pro něj lehce ztratila na atraktivitě zimní Vysočina. „Vyjel jsem si na chalupu na Vysočinu s tím, že budu týden na běžkách. A najednou jsem zjistil - ono také přišlo tání, mimochodem - a najednou jsem zjistil, že už mám tak bolavé nohy, že to, co jsem na těch běžkách zvládal dřív, to už nezvládnu,“ postěžoval si Zeman. Přidal však i své oblíbené rýpnutí do novinářů - k nové kandidatuře ho pobízely i mediální útoky, uvedl.

První dcera v pozadí

Zatímco manželku Ivanu prezident Zeman zmínil, dceru Kateřinu tentokrát jmenovitě nikoli. O Kateřině Zemanové se toho v současnosti tolik neví, její prezidentský otec však čas od času nějaký ten detail prozradí.

Kateřina žije nyní v Londýně, před rokem při návštěvě Libereckého kraje o ní Zeman prohlásil, že mu slíbila vnouče. Nikoli však hned. „Dcera Kateřina mi oznámila: Tatínku, dám ti první vnouče, až mi bude 27. Nejdřív musím dostudovat,“ uvedl Zeman. To odpovídá na rok 2021.

Prezidentova dcera začala v Londýně nejprve pracovat jako asistentka manažera, poté se přihlásila na vysokou školu - zaměření Zeman neprozradil, loni v říjnu však pro změnu ve Zlínském kraji řekl, že má k její škole „hluboký a bytostný odpor“, ale své dceři ve výběru nebránil.

Loni na Vánoce pak Zeman uvedl, že má jeho dcera nového přítele - z USA. „Je to Američan, který žije v Anglii, docela sympatický kluk,“ říkal Zeman televizi Nova.

Kateřina byla přitom důležitou součástí Zemanovy kampaně, po zvolení však ustoupila do pozadí a Zemana doprovází hlavně první dáma.

Video: Podívejte se na celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech: 

Miloš Zeman o jednotlivých faktorech, které ovlivňovaly jeho rozhodování, zda do boje o Hrad skutečně půjde, promluvil 10. března na Pražském hradě. Ještě před oficiální tiskovkou však bylo jasno, jak se rozhodl. Sdělil to totiž den předem svým podporovatelům během slavnostního večera právě na Hradě. 

Takhle prezident oznamoval veřejnosti, že bude podruhé bojovat o Hrad:

Video  Miloš Zeman: Proč znovu kandiduje? Celý záznam jeho tiskovky  - Blesk TV
Video se připravuje ...

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

Doporučujeme
oldedek ( 14. března 2017 11:18 )

"Zemana může porazit Babišův tah..." Kdyby se ti to Andrej povedlo, tak potom "co sme si, to sme si" - byla by to od tebe první a rozhodně důležitá věc, kterou si pro Česko udělal ... Tímto velkým činem by si se pro mnohé zapsal zlatým písmen do naší, české historie !

zednik ( 12. března 2017 14:52 )

Myslím, že urážka prezidenta ČR nejsou trestné. Myslím, že ten návrh neprošel. Ale urážky jeho dcery jsou trestné určitě. Nemysli si, že jsi anonymní.

zednik ( 12. března 2017 14:48 )

Vždyť ho volit nemusíte. Co slíbil a co řekl, vždy všechno dodržel. Jestli toužíte po propuštění tísíce hnusnejch vrahů na svobodu, kde okamžitě budou zas vraždit, nebo tisíců mega podvodníků a zlodějů vč. zastavní jejich tr.řízení , tak do toho! Než vy půjdete důchodu, budet muset makat do 75let. Tak si zvolte třeba toho, co dnes tvrdí, že v 73 letech je člověk starý Nebo si zvolte toho, jehož volební program je pochubit se jaký je úžasný falešný hráč, a jak díky podvodům krásně proplouval socíkem Zeman zvítězil téměř o 10% . Ti chtěli Karla se porážkou nikdy nesmířili a nesmíří. A proto ten neustálý bordel. Nikdo vám nenakazuje volit Zemana. A proto se nemusíte ale otírat i o jeho rodinu.

maryfox ( 12. března 2017 14:36 )

Pornodcera jistě přijede tatíka podpořit,přece jim to nenechá.Možná by jejímu milenci dva pokojíky na Vysočině neimponovaly tak jako Lány.Rodince to prostě zachutnalo.  

2626 ( 12. března 2017 13:03 )

 Cechum takový prezident vyhovuje. Pije tlachá vvytahuje se je jako jeden z nich. Co s prezidentem na úrovni. Jsme přeci národ Svejku i Ovčácek hraje skvělou komedii. Asi si to zasloužíme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa