Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak děti (5, 6 a 8) zabily plameňáka? 30 kamenů a kopance!

Autor: Jiří Čada - 
12. března 2017
05:01

Případ, který šokoval Česko. Celkem 30 kamenů různé velikosti našli ošetřovatelé a policisté v jihlavské zoo ve výběhu plameňáků. Těmito šutry a také spoustou kopanců v pátek trojlístek malých lumpů (5, 6 a 8) ubil jednoho ze vzácných ptáků a druhého zranil.

Osud zraněného ptáka visí na vlásku. „Je to tak padesát na padesát,“ dává nyní kulhajícímu plameňákovi šanci mluvčí zoo Martin Maláč. „Od hejna ho nemůžeme oddělit, to by okamžitě uhynul na stres. Musíme čekat,“ říká mluvčí zoo.

Ubitého chovného plameňáka si pak zoo cení na více než 50 tisíc korun. Poté, co Blesk na případ upozornil, je veřejnost šokovaná hlavně věkem dětí, které byly schopny takového brutálního činu.

A podle svědků by pěti-, šesti- a osmiletý kluk v řádění v zoo jistě pokračovali! „Jejich počínání si ale naštěstí včas všiml elektrikář, který v sousední ubikaci zvířat opravoval elektroinstalaci,“ popisoval útok dětí zoolog zahrady Jan Vašák. „Když slyšel, že se plameňáci plaší, běžel tam. Ti kluci se dali na útěk, a ještě na něj dělali sprosté posunky,“ kroutí hlavou Vašák.

Pak kluci utekli, ale dva z nich se rychle podařilo chytit. A co jejich rodiny? Když se pro svého nezdárného syna dostavil jeden z rodičů, údajně na otázku na věk syna prohlásil: „Jak mám vědět, kolik je mu, mám šest dětí, kdo si to má pamatovat.“

Před časem se lidé na internetu vztekali nad tím, jak holčička týrá psa během procházky. Ta byla ale narozdíl od výtržníků ze zoo nemocná.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání