Už popáté v Brně proběhl Queer ball. Ples pro gaye, lesby, transsexuály a všechny, kteří se vymykají. Letošní ročník se nesl ve znamení hvězd stříbrného plátna. Někteří plesající vzali dress-code doslova! Srdcová královna, Willy Wonka, Marylin Monroe, četníci... Tím vším provázeli energičtí moderátoři lesknoucí se v záři světel.

„Každý z vás je hvězda!“ provolával Jan Cina s Petrem Vančurou. Mladý gay pár si večer viditelně užíval. Právě oni byli moderátory pátého ročníku duhového plesu. Před oficiálním zahájením pobíhali mladí herci mezi lidmi a sbírali podpisy. Hvězda je tu přece každý! Popularitu nezapřou.

Tombola nabízela jeden poklad za druhým. Postelový rošt, erotické hračky, poukaz do gay sauny, olejové masáže i dvoudenní pobyt ve wellness. Během večera se představily dvě taneční školy. Irské tance, představení Marry Poppins, klasické tance ve stylu Jamese Bonda. Téměř pět set lidí, kteří jeden večer nemuseli skrývat, kdo jsou. Obdivné pohledy zdejších mužů ale nepatřily slečnám. Queer ball nebyl obyčejným plesem. Prostor nyní dostala LGBT komunita (zkratka označující lesby, gaye, bisexuály a transgender osoby). Mladé i starší páry, někteří v ladících kostýmech. Každý byl sám sebou. 

Video
Video se připravuje ...

V Brně se konal již pátý ročník Queer Ballu – plesu pro gaye, lesby, transsexuály a nejen je. Jolana Halalová

Fotogalerie: Česko-Slovenský ples plný hvězd
119 fotografií

Ryze mužské nebo čistě ženské páry ale střídaly i ty běžné. Podporu homosexuálům a transgereder osobám přišly mnohdy vyjádřit i heterosexuální přátelé. „Snažíme se Queer Ball uspořádat tak, aby byl perfektní. Atmosféru akce dělají návštěvníci a ti byli letos opět skvělí,“ komentuje pořadatel plesu Marek Christ. „Jsem tu už potřetí a pokaždé je to lepší. Moderátoři jsou letos tak otevření, že ani já nemám problém být sám sebou. Jsem tu šťastný,“ rozpovídal se jeden z hostů, který si nepřál být jmenován.

Fotogalerie: Pornoples v Hodoníně: Tohle jižní Morava…
64 fotografií

Video
Video se připravuje ...

V Brně se konal již pátý ročník Queer Ballu – plesu pro gaye, lesby, transsexuály a nejen je. Jolana Halalová

Fotogalerie
44 fotografií