Skromný podnikatel Dalibor Dědek, který se snaží zachránit planetu od zbytečného plýtvání nepotřebnými věcmi, se před deseti lety rozhodl odstěhovat se do lesů. S rodinou teď žije v dřevěném domku v Jizerských horách s minimem věcí. „Dal jsem si pravidlo, že se přestěhuju jen s tím, co potřebuji k životu. Částečně jsem se vlastně přestěhoval do popelnice a dokázal jsem se s tím smířit,“ prozradil ve vysílání Radiožurnálu moderátorce Lucii Výborné.

Podle něj se lidi obklopují naprostými blbostmi, které se pak válejí doma a nikdo je ve skutečnosti nepotřebuje. „Mým druhým pravidlem je to, že přijímám jen tři typy dárků. To co se dá sníst, vypít nebo spálit,“ prozradil miliardář.

Někdy je prý ale těžké udržet doma jen to nejnutnější. „Když se nikdo nedívá, doma to proberu a vyházím. Ale i já mám svou úchylku. Sbírám stará rádia a u manželčiných rodičů v garáži už jich mám asi dva náklaďáky, ale nemám čas je opravit,“ přiznal se podnikatel, jehož firma vyrábí elektronické zabezpečovací a signalizační systémy.

Fotogalerie
4 fotografie