Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školák našel úspory své babičky. 270 tisíc rozdal spolužákům

Autor: nka - 
10. března 2017
07:48

Silné sociální cítění prokázal desetiletý chlapec ze Španělska. Když doma náhodou objevil balíček stoeurových bankovek, peníze odnesl do školy a rozdal spolužákům. Jak se ale ukázalo, peníze si dávala stranou jeho babička na zdravotnické pomůcky.

Učitele v jídelně zarazilo nebývale velké množství dětí, které chtěly za oběd zaplatit stoeurovou bankovkou. Začali se tedy pídit po zdroji peněz a dopátrali se desetiletého žáka.

Ten přiznal, že peníze našel doma a vzal do školy, kde je rozdal spolužákům. Vyšetřování pak ukázalo, že jde o úspory jeho babičky ve výši 10 tisíc eur (270 tisíc Kč). Babička si peníze dlouho šetřila a chtěla si za ně koupit zdravotnické potřeby.

Někteří školáci jsou schopni konat opravdu hrdinské činy. Podívejte se, jak chlapec zachránil autobus plný dětí, ve kterém zkolaboval řidič:

Video  Školák zachránil své spolužáky v autobuse bez řidiče.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Škola proto přes skupinu na WhatsAppu rodičům rozeslala zprávu, aby peníze vrátili. „Dnes dopoledne žák páté třídy rozdal spolužákům stoeurové bankovky, které předtím vzal doma. Pokud váš syn nebo dcera tyto peníze dostali, kontaktujte, prosím, okamžitě školu, abychom peníze mohli vrátit rodině,“ napsala škola rodičům s tím, že „nejde o vtip“.

„Děti mi řekly, že ty peníze v jídelně rozdal třeťákům. Od těch, kdo obědvali ve škole, se je podařilo získat zpět. Někteří šli ale na oběd domů a cestou si za ně koupili nálepky,“ řekl deníku Daily Mail jeden z rodičů. „Zní to jako vtip, ale není to legrace. Peníze byly na nějaký přístroj pro babičku, která je nemocná,“ dodal.

Většinu peněz se ale kromě malého obnosu, který padl na sladkosti a nálepky, nakonec podařilo získat zpět. 

skaara ( 10. března 2017 09:59 )

Docela mě to vyděsilo a doufám, že to nebyla moje příbuzná, protože spousta věcí v té události mi je až moc povědomá.

bre-burda ( 10. března 2017 09:47 )

Nic překvapivého. Většina našich sociálních pracovníků, "obětavých" nadací a jiných rádoby dobrodějů přece také rozdává jinými vydělané peníze a bije se přitom v prsa, jak oni! se zasloužili o blaho potřebných. Ovšem z vybrané částky si nezapomenou odloupnout dost pro sebe, aby přece mohli šířit dobro dál.

Zobrazit celou diskusi